Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Doc Rivers: Moramo se znati nositi s velikim očekivanjima

Od ovoga ljeta novi trener Los Angeles Clippersa Doc Rivers progovorio je za L.A. Times o sljedećoj sezoni i očekivanjima koja se stavljaju pred njegovu novu momčad.

Iako je kao igrač proveo jednu sezonu u Clippersima (1991/92, prosjeci 10,9 poena, 3,9 asistencija po utakmici), prošlih devet godina proveo je na klupi Boston Celticsa te mu je prelazak u novu momčad velika promjena.

“Moram priznati da mi je još uvijek čudno biti bilo gdje osim u Bostonu”, izjavio je Rivers. “Bio sam ondje 9 godina i nisam imao planova o odlasku. Sve se vrlo brzo odvilo.”

Rivers je Celticse zamijenio Clippersima, dok su iz Bostona još otišle legende Paul Pierce i Kevin Garnett, ali u pravcu Brooklyna. Time je Boston ušao u fazu rebuildinga, odnosno stvaranja mlade momčadi koja bi se u narednim godinama trebala vratiti na vrh Istoka, ali Rivers nije želio biti dio tih planova, već se želi odmah boriti za naslov, što bi mu Clippersi trebali omogućiti.

“Očekivanja su velika i ne trebamo bježati od toga. Ali moramo naučiti naše igrače da su očekivanja jedna stvar, a da je realizacija tih očekivanja nešto sasvim drugačije. Ako netko očekuje da nešto napraviš, to ne znači da ćeš automatski i napraviti”, smatra 51-godišnji trener.

Od kada je postao trener Clippersa, okrenuo se proučavanju utakmica ekipe iz prošle sezone, kako bi što spremniji dočekao listopad i početak trening kampa.

“Prošle sezone su upisali 56 pobjeda, što znači da su dobra momčad. Iako su atletski nadmoćni, ne istrčavaju dovoljno kontranapada. Moramo bolje trčati u napad i bolje ‘raširiti reket’ na postavljene napade. Također, bit će bitno pronaći načine da se utakmice završavaju u našu korist, to mora biti zajednički doprinos cijele ekipe, a ne samo pojedinaca.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE