Saturday, August 13, 2022

ZADNJE OBJAVE

Doc Rivers: Moramo se znati nositi s velikim očekivanjima

Od ovoga ljeta novi trener Los Angeles Clippersa Doc Rivers progovorio je za L.A. Times o sljedećoj sezoni i očekivanjima koja se stavljaju pred njegovu novu momčad.

- Advertisement -

Iako je kao igrač proveo jednu sezonu u Clippersima (1991/92, prosjeci 10,9 poena, 3,9 asistencija po utakmici), prošlih devet godina proveo je na klupi Boston Celticsa te mu je prelazak u novu momčad velika promjena.

“Moram priznati da mi je još uvijek čudno biti bilo gdje osim u Bostonu”, izjavio je Rivers. “Bio sam ondje 9 godina i nisam imao planova o odlasku. Sve se vrlo brzo odvilo.”

Rivers je Celticse zamijenio Clippersima, dok su iz Bostona još otišle legende Paul Pierce i Kevin Garnett, ali u pravcu Brooklyna. Time je Boston ušao u fazu rebuildinga, odnosno stvaranja mlade momčadi koja bi se u narednim godinama trebala vratiti na vrh Istoka, ali Rivers nije želio biti dio tih planova, već se želi odmah boriti za naslov, što bi mu Clippersi trebali omogućiti.

- Advertisement -

“Očekivanja su velika i ne trebamo bježati od toga. Ali moramo naučiti naše igrače da su očekivanja jedna stvar, a da je realizacija tih očekivanja nešto sasvim drugačije. Ako netko očekuje da nešto napraviš, to ne znači da ćeš automatski i napraviti”, smatra 51-godišnji trener.

Od kada je postao trener Clippersa, okrenuo se proučavanju utakmica ekipe iz prošle sezone, kako bi što spremniji dočekao listopad i početak trening kampa.

“Prošle sezone su upisali 56 pobjeda, što znači da su dobra momčad. Iako su atletski nadmoćni, ne istrčavaju dovoljno kontranapada. Moramo bolje trčati u napad i bolje ‘raširiti reket’ na postavljene napade. Također, bit će bitno pronaći načine da se utakmice završavaju u našu korist, to mora biti zajednički doprinos cijele ekipe, a ne samo pojedinaca.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE