Doc Rivers: Ne brinu me Lakersi

Ponajbolji košarkaški trener današnjice Doc Rivers osvrnuo se na dogaðaje koji su obilježili ovo ljeto u NBA ligi i iznio neka svoja razmišljanja vezana uz novu sezonu.

“Iskreno, nije me briga za Lakerse. Moja iskrena trenerska misao je samo jedna, mislim samo na Miami. Tijekom godine dolazim do svojih igraèa i prièam im samo o Miamiju, želim da im Miami uðe u glavu. Želim da ih mrze. Želim da ih razbiju na terenu. To je naš glavni plan ove sezone.”

Ova Riversova izjava ne èudi s obzirom na to da su ih upravo igraèi Miamija u prošle dvije sezone izbacivali iz doigravanja, a naravno postoji i veliko rivalstvo izmeðu najboljeg igraèa Miamija LeBrona Jamesa i keltskog kapetana Paula Piercea. U medijima kruže i prièe o neslaganju dvojice bivših suigraèa Rajona Ronda i Raya Allena, koji je Bostonov dres zamijenio Miamijevim.

Ipak, Rivers nije mogao ne prokomentirati novi sastav Los Angeles Lakersa: “Mislim da su Lakersi bolji nego prošle sezone, ali ipak mislim da nisu puno bolji. Vidite, oni su mijenjali Andrewa Bynuma, igraèa koji nam je radio probleme i kojeg nismo uspjeli dobro èuvati, za Dwighta Howarda koji je vrhunski igraè, ali kojeg smo gotovo uvijek uspjeli limitirati. Najveæa promjena æe biti napad zbog dolaska Stevea Nasha. Èujem da æe igrati Princetonov napad koji zahtijeva protok lopte. Želim vidjeti protok lopte kroz ruke Kobea Bryanta. Sve u svemu bit æe zanimljivo, stvarno su dobri.”

Rivers je progovorio i o planovima za nadolazeæu sezonu: “Moramo lagano dolaziti na liniju slobodnih bacanja, to je u današnje vrijeme jedna od najvažnijih stvari u NBA ligi. Ako imate moguænost izvoditi dosta slobodnih bacanja, možete postati dominantna obrambena momèad zbog toga što svaki put možete postaviti obranu”, a zatim se vratio na Miami: “Ako promašujete šuteve protiv Miamija oni æe vas natjerati na trku po cijelom terenu. Svojim igraèima sam rekao da ukoliko æemo igrati trkaèku utakmicu protiv Miamija gotovo sigurno æemo izgubiti, ali ako æemo igrati glavom, tada æemo mi pobijediti. Kada æemo igrati protiv Miamija morat æemo okrenuti igru. Morat æemo ih natjerati da misle, a ne da ih vodi nagon.”

Rivers se osvrnuo na poèetnu petorku Bostona, te je rekao da æe najvjerojatnije na poziciji beka šutera utakmice zapoèinjati Courtney Lee, barem do povratka ozlijeðenog Bradleyja.