Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Doc Rivers: Nema promjene rostera momčadi

Trener LA Clippersa Doc Rivers u razgovoru za Yahoo Sport pričao je o stanju u Clippersima, playoff ambicijama kao i jezgru epike i kakvi su planovi za budućnost.

Na pitanje kakva promjena je potrebna Clippersima da bi bila šampionska momčad Doc je odgovorio:

Mi trenutno to i jesmo. Smiješno je zaista, jer ljudi misle da je lagano osvojiti titulu. Pobjeđivanje je izuzetno zahtjevno. Sviđa mi se činjenica da smo tu u kombinacijama. Dva puta smo bili blizu finala konferencije. Nažalost nismo uspjeli, što ne znači da nećemo nastavljati pokušavati, truditi se. Nikakav pritisak ne stvaram svojim igračima“.

„Dokazali smo mnogima da možemo stići i do sedme ili šeste utakmice u playoff seriji dvije godine uzastopno. Prošle godine imali smo vodstvo od 3-1 (druga runda doigravanja, izgubili naredne 3 utakmice i ispali). Zatim, 2014.g imali smo okršaj s Oklahomom i igra nam se jednostavno raspala. Iz svega toga zaključujem da smo mnogo bliže nego što izgleda. Samo treba da nastavimo ovo što radimo“.

Što se tiče rostera Rivers je imao sljedeće za reći:

„Stvari su očigledne. Ako neke ciljeve ne ostvarimo u naredne dvije godine sjesti ćemo i ponovo razmisliti o nekim stvarima. Ali smatram da je bespotrebno rasipati roster svake godine. Iskreno takve stvari me nasmijavaju. Osobe koje sugeriraju tu nikada nisu okusili slično. Ponavljam, samo treba ići prema naprijed. Zadržati okosnicu ekipe i nastaviti raditi najbolje što možete.“

„Što se same igre tiče, trebali bi bolje hvatati skokove, dok je naša obrana po meni bolja za svjetlosnu godinu od one prošlogodišnje obrane koju smo igrali. Sve u svemu, sve što trebamo je nastaviti igrati našu igru.“

U jednu ruku Rivers je upravu što se tiče jezgra momčadi i neko je zaista luckast kada pomisli da razdvaja jezgro koje čine Chris Paul, Blake Griffin i DeAndre Jordan.

Činjenica je da Clippersima nedostaje i sreće. Glavni konkurenti na Zapadu, Warriorsi i Spursi igraju veoma dobro te predstavljaju glavne kandidate tako da teško da će Clippersi moći nešto više napraviti. Dok promjena rostera sigurno neće donijeti bolje dane, no Rivers kao trener nema potpunu kontrolu u ekipi. Naredne godine Paul i Griffin postaju slobodni igrači na tržištu i mnoge momčadi upadaju u kombinacije, te ako Doc želi ovo jezgro morat će mnogo toga učiniti da oni ostaju u LA-u.

Nema sumnje da će nastup Clippersa u ovogodišnjem playoffu mnogo toga otkriti, tako da je sada teško bilo što predviđati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE