Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Doc Rivers: Nikola Vučević je All-Star igrač

U porazu Orlando Magica protiv Los Angeles Clippersa Nikola Vučević je ubacio 19 poena uz 14 skokova. Trenutno igra najbolju sezonu svoje karijere, i redovito ispunjava statistiku s odličnim brojkama. No, usprkos tome, Orlando bilježi očajan omjer pobjeda i poraza nakon razmjene Dwighta Howarda (48 pobjeda i 129 izgubljenih utakmica).

Trener Clippersa Doc Rivers ima samo riječi hvale: „Nikola Vučević je All-Star igrač. Vjerojatno je najbolji igrač u ligi za kojeg nitko ne zna. Nikoga ne možete čuti da priča o njemu, no kada pogledate njegovu igru i statistiku, on je superzvijezda i vrijedan je All-Stara, samo to nitko ne zna.

Vučević trenutno bilježi prosjek od 18,8 poena i 11,9 skokova. Čak 92% NBA igrača s tim prosjekom u sezoni igra All-Star utakmicu. To i nije toliko bitno jer se on uspoređuje s igračima u Istočnoj konferenciji. Prošle godine je sedam frontcourt igrača s Istoka nastupili u All-Star utakmici: LeBron James, Carmelo Anthony, Paul George, Chris Bosh, Roy Hibbert, Paul Millsap i Joakim Noah.

Postoje tri opcije u kojima Vučević može zaigrati u All-Star utakmici. Paul George je ozlijeđen i on gubi dobar dio sezone i pitanje je može li se vratiti do All-Star utakmice. Roy Hibbert se poboljšava, no Indiana Pacersi neće biti dobri kao prošle godine, i teško da će biti na vrhu ljestvice. Joakim Noah ne izgleda kao prije. Istina da dobro igra obranu, ali kod All-Star utakmice obrana i nije toliko bitna, biraju se uglavnom igrači koji igraju ofenzivu.

Vučević svakako ima konkurenciju na svojoj poziciji. Tu se najviše ističu Al Jefferson i Pau Gasol. No ipak, svojom igrom pokazuje da zaslužuje zapažanje, pa možda i All-Star utakmicu, kako je Rivers izjavio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE