Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Doc Rivers: Od Jeffa Greena tražimo da bude konstantan

Krilni igrač Jeff Green prije nešto manje od mjesec dana stigao je u LA Clipperse u razmjeni u kojoj je Lance Stephenson otišao u pravu Memphisa i za sada odigrao 11 utakmica u dresu Clippersa.

Trener momčadi Clippersa Doc Rivers u subotu je dao izjavu u vezi najnovije akvizicije u LA-a:

„Njegova igra varira gore-dole“, započeo je Doc i nastavio: „Ekipa bi više željela da bude više konstantan. Uvjeren sam u to da će s vremenom to i postati. Čim je došao bacili smo ga u vatru. Treba malo vremena da se Green prilagodi ekipi. Što se obrambenog djela tiče mislim da igra na nivou na kojem ga i želim vidjeti“.

„Trenutno radimo s dosta snimaka pokušavajući mu pomoći da neke stvari shvati brže. Potrebne su nam njegove sposobnosti. No, uvjeren sam da će sve shvatiti“, završio je Doc.

Što se tiče same igre Greena njegova konstanta je ta činjenica da se njegova igra svodi na nekonstantnost. Najprije je zabio 23 poena za Clipperse u srijedu da bi od dolaska u LA-a imao par utakmica bez postignutog poena. Ovaj način Greena prati još od dolaska u NBA ligu prije 8 sezona.

Mnogi će se složiti s činjenicom da Green još uvijek nije iskoristio svoj puni potencijal a mogao je biti All Star kalibar. Od dolaska u Clipperse Green bilježi 11,2 poena dok trojke šutira s uspješnosti od 41%.

Green i Rivers surađivali su kao igrač i trener u Bostonu gdje je također Green igrao po principu toplo-hladno. Očito da će Rivers ponovo morati živjeti s načinom igre koji donosi Green, jer je znao kakvog igrača dobiva u liku Jeff Greena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE