Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Doc Rivers zadovoljan novim igračima

Nakon što im je ove godine doigravanje “uteklo” za dlaku, uprava Clippersa i navijači nisu toliko razočarani. Nisu razočarani zato jer su i sa znatno slabijim rosterom nego prošle sezone te nizom ozlijeda bili blizu playoffa. Uz navijače i upravu zasigurno zadovoljno ruke trlja i glavni trener ekipe iz ‘Grada anđela’, Doc Rivers, koji je i sam izjavio da je zadovoljniji sada nego prijašnjih godina.

“Bio sam povučeniji prošle sezone. Nisam htio biti ovdje s tim dečkima. Želio sam trenirati, no ta ekipa je bila teška za treniranje. Bio sam povučen jer je to bila ekipa koja se nije međusobno voljela. Pokušavali smo shvatiti situaciju u kojoj se nalazimo, no nismo uspjeli.”

S obzirom da je Chris Paul već krajem lipnja razmjenom otišao u Rocketse iz Houstona, svi su znali da će se u Clippersima dogoditi velike promjene. Tako su Clippersi već samom razmjenom Paula zauzvrat dobili sedam igrača (Patricka Beverleya, Loua Williamsa, Sama Dekkera, Montrezla Herella, Daruna Hillarda, DeAndrea Ligginsa i Kylea Willtjera). Nakon što su prvu polovicu sezone “odradili” s omjerom 25-24, dogodio se još jedan ‘blockbuster trade’. Naime, prvi pick na draftu 2009. i lice franšize Blake Griffin, zajedno s Willie Reedom te Briceom Johnsonom poslan je u Detroit Pistonse, a u suprotnom smjeru otišli su Tobias Harris, Avery Bradley Boban Marjanović. Važno je napomenuti da su klub još napustili i Luc Mbah A Moute te Jamal Crawford.

Za divno čudo, nova i izmiješana ekipa igrala je bolje od očekivanog te su na kraju sezonu završili s omjerom 42-39*.

“Ova ekipa…kao da je udahnula novi život u mene. Ovo je ekipa koja me pratila. Oni dopuštaju da ih se trenira. Jako su kompetitivni. Imamo mnogo igrača koji se samo žele natjecati. Imamo formulu za uspijeh – naša brzina, naši napadi, naš ‘draw-and-kick’. No nemamo formulu za doigravanje. Obrambeno, naša preuzimanja i zamke nisu dobre”, izjavio je dugogodišnji trener ekipe iz “Lob Angelesa”.

*-Clippersi još nisu odigrali zadnju utakmicu sezone te im ne znamo točan omjer

 

 

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE