Monday, October 3, 2022

ZADNJE OBJAVE

Doc Rivers želi zadržati igrače Clippersa na okupu

Los Angeles Clippersi, tim koji je imao toliko prilika pokazati nešto i koji je toliko prilika propustio, vjerojatno sada ide još više na jetru svim njegovim bivšim i novopridošlim „mrziteljima“. Imaju odličnog Griffina, solidnog centra u vidu DeAndre Jordana, odličnog razigravača Chris Paula, pristojnog šutera J.J. Redicka i sasvim solidnu klupu. Imaju Crawforda koji unatoč godinama još uvijek pošalje suparnika po burek, mladog Austina Riversa koji dobiva minutažu ponajviše zbog oca, no pošteno je reći da se svake godine poboljšava. Tu je stara garda Paul Pierce kojem Doc daje minute kao da je u Bostonu bio najomraženiji smetlar dvorane i Marreese Speights koji izgleda kao da mu fali discipline, ali kad ima dobru večer, onda spašava stvari. Ove godine je na najvećem prosjeku karijere, 8.7 poena po utakmici uz 4.5 skokova.

- Advertisement -

Ovakvim igračima ne može se pohvaliti puno ekipa u ligi, pa je zato jasno da sada Doc Rivers zapomaže svim snagama ne bi li održao momke na okupu. Dogodi li se da mu to pođe za rukom, onda pod hitno treba napraviti potpuno drugi plan igre s ljudima koje ima u momčadi. Clippersi su početkom ove sezone izgledali kao momčad koja je napokon posložena i koja bi mogla napraviti puno pomutnje u doigravanju. Nije bilo realno očekivati napad na titulu, no finale zapada je s takvom igrom bilo itekako moguće. No, uslijedile su ozlijede Griffina i Paula, pa je takva momčad nanizala dosta poraza, a povratkom glavnih igrača situacija se poboljšavala, ali se nikad nije sastavila do kraja i nalikovala na Clipperse s početka sezone. U svojoj zadnjoj izjavi Doc je prilično slatkorječiv i pun razumijevanja, no vidjet ćemo ubrzo hoće li to upaliti, posebno ako Clippersi padnu već na prvoj stepenici.

„Ovo je moj argument za održavanje ovog tima. Recimo da ove godine nećemo pobijediti – iako ja mislim da hoćemo, ali recimo da ne uspijemo. Biste li odustali od tima koji ima 50 pobjeda i koji je dokazao da je zaista blizu osvajanja titule ili biste pokušali napraviti neke promjene? Uvijek koristim Utah kao odličan primjer. Hvala Bogu što Karl Malone i John Stockton nisu slušali što drugi govore, znate na što mislim. Nisu uspijevali u doigravanjima, ali su i dalje pokušavali i trudili se. I kasnije u karijeri su uspjeli doći do velikog finala. Nisu uspjeli osvojiti, ali znate, to je kao potjera. Najlakše je reći ‘oni bi se trebali razići’, to je najlakša odluka.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE