Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dodijeljene Players Choice nagrade

James Harden je ovogodišnji MVP NBA lige. Da, dobro ste to pročitali. Glavna zvijezda Houstona tu nagradu nije dobila od NBA lige, već na prvoj ikada dodijeli Players Choice nagrada. U toj kategoriji pobijedio je LeBrona Jamesa, Russella Westbrooka i službenog MVP-a Stephena Currya. Ostale kategorije bile su: najbolji clutch igrač (pobijedio Curry ispred Hardena, Jamesa i Westbrooka), najteži igrač za braniti (Curry ispred Hardena, Jamesa i Westbrooka), igrač za kojeg potajno želite da je na vašem rosteru (James ispred Currya, Anthonya Davisa i Tima Duncana), najbolji defanzivac (DeAndre Jordan ispred Davisa, Tony Allena i Jimmy Butlera, dok Kawhi Leonard i Draymond Green nisu bili u konkurenciji, iako su bili finalisti za službenu nagradu), čovjek godine (osvajač Ray Allen), vizionar godine (Chris Paul, nagrada se inače zove Oscar Robertson) te na kraju čovjek koji mijenja igru (Allen Iverson).

Ray Allen je svoju nagradu dobio zbog toga što je odličan primjer i to je opravdao izjavom nakon nagrade: „Mi smo samo tu zbog primjera nama datima. Kada vam neko priđe i traži sliku, isprva nam nije to drago jer negdje žurimo ali onda vidite da oni gledaju nas kao što smo mi gledali Michaela Jordana i morate im udovoljiti. Biti odličan primjer znači voditi jednu novu generaciju igrača ove zemlje.“ Treba dodati kako je Allen poznat kao igrač sa jednom od najboljih etika rada u povijesti lige i da ako iko zaslužuje ovu nagradu, zaslužuje on.

Allen Iverson je povodom svoje nagrade rekao: „Kada izlazim iz kuće, ljudi me stalno pitaju šta ima. Ja im u većini situacija kažem isto: ista borba, druga runda. Ovaj svijet je kao konstantna borba za svjetski naslov i neke runde su loše, neke dobre, negdje ste bolji a negdje gori. Prava lekcija u životu je naučiti kako ustati poslije loše runde i pobijediti sljedeću.“

Oracle Arena je proglašena najboljom arenom ispred AT&T Centra, Chesapeake Energy Arene i Moda Centra.

Latest Posts

NE PROPUSTITE