Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (01.01.)

U ime cijelog portala, želim da vam poželim sretnu i uspješnu Novu godinu! Kroz nju će vas pratiti Vaš NBA-Croatia!         

Novu godinu počinjemo sa viješću koja je malo starija ali je vrijedna komentarisanja. Naime, prije par dana sam spomenuo, kao zanimljivost, to da je liga suspendovala člana Memphis Grizzliesa, Matta Barnesa, na dvije utakmice zbog fizičkog sukoba sa trenerom New York Knicksa Derekom Fisherom. Sukob se desio nakon što je Barnes pronašao Fishera u domu svoje bivše žene, s kojom se rastao sredinom 2014. godine. Ono što je možda i najveći problem u ovome jeste to da su Fisher i Barnes bivši suigrači (igrali u Lakersima dvije sezone zajedno, od 2010. do 2012.) te sada i bivši prijatelji. Do sukoba je došlo ovog listopada kada je Fisher odlučio posjetiti Barnesovu bivšu ženu dok je ovaj bio tu, zbog čega je došlo do konfrontacije. Ono što se promijenilo od prošlog puta kada sam ovo spomenuo jeste to što smo dobili mnogo više informacija o čitavoj situaciji, i to od jednog aktera. Naime, na Instagramu se obratio sam Barnes koji je pola novogodišnje poruke rezervirao za svog, kako i sam kaže, bivšeg prijatelja. Počeo je dio o Fisheru sa šalom za koju stvarno zaslužuje da se spomene, a otprilike je rekao kako je bio zaglavljen u trokut-napadu sa svojim bivšim prijateljem i svojom bivšom ženom. U ostatku dijela koji nas zanima, Barnes nije pokazao kajanje što je uradio to što je uradio, već je čak napao i Fishera što je išta govorio policiji i NBA ligi. Da citiram samog Matta, rekao je: „…went behing my back, messed with my ex, got caught, got dealt with for being a snake, then ran and told the police and NBA…instead of taking that ass whopin’ as a man and kept it moving…“ (prevod: Išao je iza mojih leđa, bio sa mojom bivšom, bio uhvaćen te primio kaznu što je ispao zmija, a onda otrčao policiji i NBA ligi…umjesto što je primio svoju kaznu kao muškarac i nastavio dalje…). U ovoj diskusiji moram reći kako se slažem u potpunosti sa Barnesom, naravno, s njegovim načinom razmišljanja a ne akcijama. Fisher je bad-guy ovdje jer nikada nije uredu motati se oko prijateljeve bivše cure, a još gore oko bivše žene koja je i majka Barnesove djece. Uz ovo moram dodati kako sa poviješću Barnesa kao baš i ne skroz stabilnog čovjeka jedva čekam duel Knicksa i Grizzliesa koji nas očekuje u subotu, 16. siječnja u Grindehousu, to jeste u FedEx Forumu.

Bomba je odjeknula američkim portalima kako smo ulazili u Novu godinu – Cavsi žele Markieffa Morrisa. Morrisa želi svatko (osim Phoenixa, valjda) ali Cavsi bi možda mogli biti savršen kandidat. Ovo je prva razmjena koju spominjem u ovom dnevnom segmentu, a koja je meni čak i prihvatljiva a i vrlo realna. Inače sam veliki fan LeBrona Jamesa i kao takav, želio bih da Kralj osvoji taj prsten kao član Cavsa napokon, ali mislim da mu roster treba par dodataka. Jedan od njih je sigurno i rezervna četvorka jer to oni, realno gledajući, nemaju. Imaju vrlo dobre igrače, jednog Tristana Thompsona koji ima vrlo dobru kontrolu skoka te Jamesa Jonesa koji ima dobar floor-spacing, ali nijedan od njih nije pravi krilni centar. U glavi Cavaliersa se rodila ideja da bi Markieff vrlo dobro čuvao Draymonda Greena dok se Kevin Love odmara, što i nije toliko loša ideja – Markieff je vrlo jak igrač koji može da uprati pokrenog Greena. Možda on nije elitan defanzivac, ali kod Greena treba vam samo igrač koji će ga pratiti svo vrijeme i koji će igrati dobru obranu da bi što više limitirao neke stvarno genijalne pasove koje Green daje. Još jedan faktor je i Brendan Haywood – njegov Traded Player Exception od 10.5 milijuna je najveći u ligi te uz jedan izbor na draftu, Cavsi mogu dovući Morrisa u ekipu. Morris ima relativno malu platu za ono što može donijeti na parket kada je potpuno fokusiran, a što se tiče njegovih problema van parketa (o kojima sam pisao stvarno previše puta), tu ulazi LeBron James. Ako je uspio smiriti vjerojatno drugu najveću usijanu glavu lige (odmah iza DeMarcusa Cousinsa) J.R. Smitha, što to isto ne bi uradio sa Morrisom? Ako mu fokus prebaci na igru na parketu, Morris može biti vrlo dobar krilni centar sa klupe za Cavse.

Od ostalih vijesti vrijedi izdvojiti ponovnu ozljedu Kobe Bryanta – ovoga puta samo lakša ozljeda desnog ramena zbog koje neće igrati protiv Sixersa. Chris Dempsey, novinar Denver Posta, je potvrdio sumnje iskazane u mom prošlom tekstu te je objavio kako će Jusuf Nurkić definitivno stati na parket u narednoj utakmici Denvera (noć sa subote na nedelju, protiv Golden Statea). Uz Nurkića, na parket se vraća i Danilo Gallinari koji je imao problema sa gležnjem. New York traži još jednog beka i izbor je zasada na Tonyu Wrotenu, o čemu sam pisao nedavno. Navodno, skauti Knicksa nisu bili baš previše impresionirani Brandonom Jenningsom kada je ovaj igrao protiv njih (skoro 17 minuta, 7 PTS, 4 AST, 1 REB, 2-4 iz igre, 1-2 za tri poena, 1 TO). To je Jenningsu bila prva NBA utakmica ove sezone pa su Knicksi ipak možda malo trebali da daju vremena Brandonu da ih impresionira. Završio bih segment sa jednom zanimljivom situacijom (ovaj put ni stat, ni tweet, samo jedan kraći intervju). Naime, kada zamislite život u New Yorku kao član Knicksa i to još netko tko je plaćen oko $4 milijuna te je vrlo popularan među svakim fanom Knicksa vani, što vam je u glavi? Ako ste kao ja, onda je to život koji ide „100 na sat“, ali sa mojim mišljenjem se ne slaže Kristaps Porzingis, čovjek koga sam pokušao da opišem gore (i nadam se uspio). Naime, on živi u području države New York imena White Plains, a to područje je od centra grada udaljeno 50ak kilometara. Pri tome, on u toj kući živi sa svojim roditeljima i sa dvoje braće. Iako možda gubi na tome da se ne „proživljava“ u najboljem gradu na svijetu, Porzingis pravi pravu odluku što se tiče svoje karijere. Vodi miran život van svega lošeg što ide uz slavu koju donosi NBA liga – od alkohola i kasnonoćnih provoda zbog kojih se dešavaju incidenti poput onoga sa Derrickom Williamsom, gdje su mu žene koje je doveo u svoj dom otuđile nakit vrijedan $750 tisuća, ili poput onoga sa Cleanthonyem Earlyem, koji je upucan u nogu tokom pokušaja krađe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE