Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (06.01.)

Iako je sezona razmjenama i glasinama za iste, ipak nekada moramo da se koncentrišemo na malo negativnije stvari unutar lige. Jedna od tih stvari je i ozlijeda DeMarre Carrolla, igrača koji nam je nekako svima upao u fokus tokom prošlogodišnje dominacije njegovih Hawksa Istočnom konferencijom. Ipak, DeMarre se odlučio na promjenu scene i otišao je u Raptorse kao jedan od elitnih 3&D igrača u ligi. Sa Raptorsima je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan oko $60 milijuna i tu dolazi sa reputacijom jednog od najboljih perimeter defazivaca u ligi trenutno. Uz to ima odličan smisao za dodavanje (za svoju poziciju i visinu) te pouzdan šut sa distance, a to je ono što se u ovoj ligi sada traži. Epizoda u Torontu zasada ide tako-tako, brojevi nisu loši ali kada pogledate on/off court brojeve, vidjeti ćete kako je net rating ekipe bolji kada je Carroll van parketa. Svejedno, u oba slučaja (i kada je on van parketa, i kada je na njemu), taj rating je pozitivan te Carroll ima sasvim prihvatljive brojeve. Istina, procenti šuta su malo opali, ali on ima dosta veći utjecaj na cjelokupni napad Toronta nego što je bio slučaj u Hawksima, te ima veću slobodu u napadu.

Carroll je nedavno pretrpio ozljedu koljena te je to sredio operacijom u New Yorku. Ne zna se koliko će vremena Junkyard Dog biti van parketa, ali pošto je u pitanju operacija, ne vjerujem da ćemo njegovu energetičnu igru gledati ubrzo. Inače, on je nedavno propustio devet utakmica zbog istog koljena, a onda je igrao pet zaredom pa sada ponovno nije igrao te je obavio tu operaciju, koja je očigledno bila neizbježna. Očekujmo više minuta za Terrencea Rossa koji strpljivo čeka šansu sa klupe te možda i mladog brazilca i izbora Toronta sa pretprošlog drafta, Bruno Cabolca. Svakako da će nedostajati Carroll kao najveća akvizicija Raptorsa prošlo ljeto, ali mislim da ne treba previše da se brinu fanovi Raptorsa.

Druga vijest dana jeste relativno mala, ali su diskusije koje se vuku uz istu izuzetno zanimljive. Sve je počelo nedavno, kada je Klay Thompson izjavio kako je on najbolji bek-šuter u ligi, ali ubrzo je stigao odgovor, mada ne baš direktan, od Jamesa Hardena. Naime, Harden je izjavio: „Ljudi će pričati. Pustite ih da pričaju i rade što god žele da rade.. Ali mi svi znamo što je točno.“ Očigledno je na što je mislio Harden, ali nitko za mišljenje nije pitao čovjeka koji je po mnogima najbolji u smislu svestranosti, odnosno igre na obje strane parketa. Naravno, riječ je o Jimmy Butleru, koji je džentlmenski rekao kako ne želi da se uvlači u gluposti. Na kraju, što misliti?

Pa sve zavisi kakve ste igre ljubitelj. Krenuti ćemo od Klaya, koji je realno i najbolji – pozicija se zove bek-šuter, a on je jedan od dvojice najboljih čistih šutera u ligi. Doduše, njegova produkcija je djelimično opala mada i on zna da ima nevjerojatnih statistika, posebno kada nema Stepha Currya. Hardena osobno ne volim, ali moram reći kako se radi o igraču koji bi Oklahomi donio barem jednu, ako ne i više titula, da je ostao u paru sa Durantom i Westbrookom. Međutim, vrlo je upitan njegov stil igre kada čovjek dobija pola svojih poena sa linije za slobodna bacanja. Utakmice Houstona znaju nekada biti vrlo zanimljive, kada Hardena krene trica, ali znaju nekada i dosta iziritirati gledaoca (posebno neutralca, koji NBA gleda kao ljubitelj igre, a ne neke specifične ekipe), zbog čega i osobno ne volim Bradu. Butler je sigurno najsvestraniji od njih i sposoban je odigrati u obrani kao Harden u napadu – savršeno. Njegovi problemi u napadu stali su još prošle godine i sada samo nastavlja da napreduje te se polako stabilizuje kao lider Chicago Bullsa. Na ovu diskusiju o najboljoj dvojci u ligi nema čisto točnog odgovora, sve je to do vas, kao i diskusija u najboljem Lakeru koju sam komentirao jučer.

Ostale vijesti dana predvodi mogući interes Utah Jazza za Jimmera Fredettea, Hassan Whiteside ima problema sa koljenom a Brandon Jennings nekako stavlja točku na priče o tradeu te izjavljuje kako želi da ostane Piston i poslije roka za kraj svih razmjena. Vlade Divac je izjavio kako se opirao razmjeni koja je njega poslala u Charlotte, za draft prava na Kobe Bryanta. Navodno, u konačnici je do razmjene došlo zbog utjecaja Jerry Westa na Divca. Inače, u Charlotteu je proveo dvije godine i onda se ekspresno vratio u Kaliforniju, u Kingse. Detroit Pistonsi su odlučili da umirove dres korpulentnog Bena Wallacea, čovjeka koji je bio član Detroita kada su 2004. osvojili NBA titulu. Ceremoniji će prisustvovati i trojac Rasheed Wallace–Chauncey Billups–Richard Hamilton, trojac koji je zajedno sa Big Benom osvojio titulu te trojac, može se komotno reći, legendi Detroita. Zanimljivost dana dolazi nam iz pustinje Arizone. Sunsi su trenutno vjerojatno najgora ekipa u NBA ligi (u zadnjih osam utakmica, osam poraza uključujući poraze od Lakersa, Kingsa i Sixersa), a trener Jeff Hornacek misli da je problem u izmorenosti igrača. Kada u zadnjih osam utakmica izgubite svaku, a po poraz vam nanesu Lakersi i Sixersi, za što je vrijeme? Po Hornaceku, vrijeme je za – kuglanje. Nakon pola treninga gdje su gledali snimke sa prošlih utakmica, Hornacek je odlučio to prekinuti te momke odvesti na malu partiju kuglanja. Da li će to pomoći? Teško, ali ostaje da se vidi…

Latest Posts

NE PROPUSTITE