Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (08.01.)

Prvi dio današnjeg reporta sa okolice NBA parketa tiče se Brooklyn Netsa, kao što sam napisao na kraju teksta jučer. Krenuti ćemo od dvojca koji je trenutno dio ekipe, a taj dvojac čine Joe Johnson i Bojan Bogdanović. Bogdanović je navodno na trade blocku, kao možda jedini čovjek koji bi još i mogao imati neku vrijednost u ekipi Brooklyna, kada isključimo Brooka Lopeza, Thaddeusa Younga i Rondae Hollis-Jeffersona koji su navodno nerazmjenjivi (mada nikada ne znate sa Billy Kingom). Navodno, Hornetsi žele da dodaju još jednog tricaša u svoju ekipu te tako još poprave svoje brojeve, koji su ionako već ogroman napredak u odnosu na prošlu sezonu. Netsi zauzvrat žele Jeremy Lina koji bi mijenjao Jarretta Jacka i koji bi pomjerio Shanea Larkina na klupu. Da li se Linsanity vraća u New York? Naravno, ne bi otišao na Manhattan već u Brooklyn, ali to je isto tako dio Velike Jabuke.

Iso Joe je primarni kandidat za što brži izlazak iz Netsa. 34-godišnjak i igrač sa najgorim omjerom produkcije i plaće (koji nije legenda u zadnjoj godini karijere) kanidat je za buyout ugovora ako ne dođe do razmjene do ili na krajnjem roku za razmjene. On zarađuje $24.8 milijuna za ovu sezonu, mada bi se bolje moglo reći kako mu vlasnik Netsa Mikhail Prokhorov poklanja taj novac. Igra na rangu role igrača i to vrlo lošeg, a za to dobija elitnu količinu novca. Ako do buyouta dođe, navodno su ekipe poput Thundera, Spursa i Cavsa dobre solucije koje trebaju dobrog kreatora i nekoga tko nije smetnja svojim suigračima. Naravno, u contenderima bi bio čovjek s klupe, veteransko prisustvo na neki način. U prilog odlasku u te ekipe dolazi i izjava samog Johnsona koji kaže kako je zaradio dovoljno novca tokom karijere te sada želi uspjeh. Za Netse još vrijedi dodati kako su zainteresirani za DeMara DeRozana, čovjeka koji će ovo ljeto izaći iz svog ugovora i pokušati izvući što bolji ugovor od neke ekipe. Netsi će imati $40 milijuna i sigurno su finansijski kandidat za DeRozana, ali ipak mislim da će ostati u Raptorsima. Fan sam igre DeMara i volio bih ga vidjeti u ekipi Netsa, ali to je poprilično nerealno.

Druga veća vijest dana jeste ono što je Brandon Jennings tweetao na svom profilu danas. Napisao je naime kako misli da je Draymond Green bolji od Blakea Griffina. Okej, Warriorsi su najbolja ekipa na svijetu, Green je njihov glue guy te njihov igrač koji radi prljavi posao. Sve ja to prihvatam, ali ne mogu prihvatiti izjavu Jenningsa. Svakako je to da je Green svestraniji od Griffina, Griffin nema toliko dobra dodavanja kao Green i nije baš toliko dobar u obrani, ali kako reći da je on bolji kada je Griffin miljama bolji u napadu od Draymonda? Dok se nije ozlijedio, u 30 utakmica imao je 23.2 poena i to uz 50.8% šuta iz igre. Griffin je igrač koji je od svoje rookie sezone učestvovao u svakoj All-Star utakmici, franšizni je igrač i jednostavno nevjerojatna sila. Green je odličan igrač ali kao što sam spomenuo jučer, pitanje je koliko bi bio on dobar kada bi bio u situaciji Griffina. Green je sistemski igrač, uživa u igri pored dvojca Curry-Thompson ali što je on bez njih? Što ako je Draymond, kao Griffin, prva opcija u napadu jednog contendera? Jednostavno, pomalo me iritira što se uzdižu igrači Warriorsa, čisto jer su oni toliko dobri djelimično i zbog sistema kojeg igraju duže vremena. Naravno, ne oduzimam ništa od nijednog igrača pojedinačno, ali Green je ultimativni primjer onoga što me nervira u današnjoj NBA ligi. Ne zbog toga kako igra, uživam gledati i Greena i Warriorse, ali nerviraju me ove izjave i skakanje na bandwagon Golden Statea zbog uspjeha koji uživaju. Ne vjerujem da sam jedini koji ovo misli, ali toliko ljudi sada „navija“ za GSW da se do mojih istomišljenika malo teže dolazi.

Ostale vijesti dana su mogući povratak Amar’e Stoudemirea na mjesto zločina, odnosno u Phoenix Sunse. On to ne isključuje, a u Arizoni je inače bio rookie godine i petostuki All-Star. Bradley Beal putuje s klubom i po nekim izvještajima, sve je bliži povratku. Chris Andersen i njegovih $5 milijuna su nepotrebni Miami Heatu te se radi na tome da se Birdman skloni iz ekipe. Chris Paul je nahvalio Luc Mbah A Moutea rekavši kako je on njihov najpodcjenjeniji igrač, te da on radi sve – dodaje, brani, trči, te u jednoj rečenici, radi sve ono što fanovi ne vide, a treneri itekako vide i cijene. Paul i ima pravo, s obzirom da su Clippersi 15-5 sa Lucom u startnoj petorci. Shane Battier bi se mogao pridružiti Eltonu Brandu u 76ersima kao još jedan veteranski utjecaj. Branda zna po tome što mu je bio cimer na prvoj godini sveučilišta, te na osnovu tog prijateljstva Brand i zove Battiera nazad u košarku. Zanimljivost dana jeste sigurno način na koji Golden State želi da spasi Currya nove ozljede cjevanica. Naime, on će nositi kostobrane, koji se naravno nose u nogometu primarno. Curry se radi toga pomalo našalio i rekao da će ovim naći svog unutarnjeg Lionela Messija. Lionel i Curry su inače prijatelji van parketa, a to je počelo kada je Messi oborio (još jedan) rekord, a Curry mu poslao potpisani dres. Messi je inače prijatelj i sa Crnom Mambom, Kobe Bryantom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE