Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (09.01.)

Nakon što su ga dovukli iz Denvera prošle godine, Cavsi sada žele da se riješe Timofeya Mozgova. Postoji više razloga što to oni žele, ali svi su očiti. Rus igra vrlo malo ove sezone, i što je još gore, kako vrijeme protiče on igra još manje. U siječnju on je na 11.3 minute po utakmici (oko četiri poena i tri skoka), a situacija je takva jer Cavsi žele da igraju košarku bez klasičnog centra, to jeste sa Tristanom Thompsonom kao možda i najboljim rebounderom u ekipi Cavaliersa u poziciji startnog centra. Za Mozgova nema mjesta jer se ne uklapa u taj small-ball koji sve više ekipa igra u NBA ligi, a slabosti korištenja centra poput Mozgova vidjele su se u prošlogodišnjem finalu. Dalje, njegov ugovor od oko $5 milijuna je prevelik za minute koje dobija, a Cavsi ionako imaju problema sa time što probijaju limit sa ugovorima. Prema informacijama s kojima raspolaže Yahoo!, interesovanja za centra ima ali je pitanje što mogu dobiti od njega. Mogu dobiti možda pick druge runde, ali sigurno ne mogu dobiti ono što su dali za njega – dva picka prve runde, koja su istina zaštićeni izbori ali ipak, prva runda je prva runda. Timofey također ove sezone igra zadnju godinu ugovora i report kaže kako ga u Cavsima žele potpisati, imaju Bird prava na njega, ali teško da će Rus to prihvatiti s obzirom na trenutnu ulogu u ekipi. Kada na to još dodate da Cavsi imaju i bez Mozgova već oko 100 milijuna dolara u plaćama, računajući da Mozgov dobija $10 miliona po sezoni, to na kraju Cavse košta dodatnih $26 milijuna zbog problema sa porezom. Računica je jasna – zbog minuta Timofeyu Cavsi ne odgovaraju, zbog novca on njima ne odgovara, što na kraju znači da su ogromne šanse da gledamo poslijednje utakmice Rusa u dresu Cavsa. Rok za sve razmjene dolazi nam uskoro, malo više od mjesec dana je do tog 18. veljače kada će rosteri biti finalizovani. Da li će Mozgov dočekati taj datum u svlačionici sa LeBronom Jamesom? To valjda nitko osim Dana Gilberta i Davida Griffina ne zna. Interes postoji (mada se ne spekuliše o imenima još uvijek), ali ništa to još nije konkretno.

Ovo baš i nije vijest dana, ali odlični dodatak našoj Randomizaciji (koju obvezno treba da pročitate, ako već niste) kolege Bekavca natjerao me je da se pridružim njegovom „pokretu“ koji kaže NE razmjeni DeMarcusa Cousinsa. Cousins je osoba koja nikako da pobijedi, i doslovno i figurativno. Doslovno, tako što njegovi Kingsi konstantno imaju loše sezone gdje ne mogu doći u playoff. Figurativno, tako što njega uvijek krive, kao najbolji je na rosteru i on treba sam da ih odvede dalje od ukupnog potencijala ekipe. Zbog toga što je neko generalno mišljenje postavljeno tako, nevjerovatno mnogo se priča o nekim trade mogućnostima, ali postavimo stvari ovako – najbolja ponuda koji oni mogu dobiti došla bi iz Bostona. Boston želi Boogijea a najvjerojatnija cijena koju moraju platiti je stvarno velika. Od igrača, vjerojatno bi Kraljevi tražili Avery Bradleya, Marcusa Smarta, možda i nekoga poput Kelly Olynyka ili Jareda Sullingera. Onaj pravi sočni dio ove najbolje moguće razmjene za Kingse su pickovi. Boston ima Brooklynov izbor koji će biti vrlo visok, Dallasov izbor koji je zaštićen za mjesta 1-7 (nema ni teoretske šanse da se to desi, da pick padne tako nisko) te još par vrlo dobrih budućih izbora na kojima se mogu ponajviše zahvaliti Billy Kingu. Pazite, Bradley je odličan igrač ali što će on Kingsima? Imaju Bena McLemorea na kojeg su potrošili poprilično visok izbor, te sharpshootera sa klupe Marca Bellinelija koji je u odličnoj formi. Smart ima puno potencijala ali i tu imaju čovjeka u odličnoj formi, Rajona Ronda. O Olynyku i Sullingeru nema se što reći, jednostavno ljudi koji nemaju to što gospodin Cousins ima. A izbori su jedan ogroman rizik u kojem ponovno niste sigurni da li ćete dobiti LeBrona ili Miličića, Davisa ili Odena. Naravno da je dobro imati top-3 izbor kao što će vjerojatno Brooklynov biti, ali slaba je to utjeha s obzirom na to da gube franšiznog igrača za par rizika. Argument da bi se malo razbistrila slika ekipe ne treba ni uzimati u obzir. Ako ste navijač Kingsa ili pratitelj NBA lige koji ne želi da vidi kako netko radi glup potez, navijajte da Vlade Divac razmišlja ovako.

Ostale vijesti dana uključuju to da Warriorsi sigurno vraćaju Festusa Ezelija i Harrisonea Barnesa ovo ljeto. Oni su obojica slobodni igrači sa odličnim sezonama iza sebe, ali GSW ne želi da ih vidi van Oaklanda. Lamar Odom je pod budnim okom Khloe Kardashian napustio bolnicu nedavno i otišao na odvikavanje od svojih mnogobrojnih poroka. Lijepo je vidjeti da je bolje nakon što su doktori rekli kako neće preživjeti duže od četiri sata kada je tek došao u bolnicu. Jimmer Fredette traži NBA ekipu i izgleda da su i Knicksi opcija. Ipak, ništa oficijelno još. Fred Hoiberg je za medije rekao kako se Mike Dunleavy Jr. na parket vraća kroz mjesec dana, što je vrlo dobro za Bullse koji će dobiti potrebnu širinu. Metta World Peace (alias Panda’s Friend, bivši Ron Artest) kaže kako je zadovoljan sa minimalnim ugovorom i kaže kako mu je potpisati taj minimalni ugovor bilo vrlo teško – morao je ponovno sebe da dokazuje ligi. Za kraj dvije stvari, pohvala i zanimljivost. Čovjek dana je sigurno Kevin Durant, koji je svoje korištene tene poslao fanu koji ima rak. Svaka čast, Durantula! Zanimljivost se tiče Cavsa, odnosno više Jamesa i Kevina Lovea. James se u svlačionici najviše druži sa Shumpertom, Irvingom, Smithom i Jaredom Cunninghamom, pa je tako izašla slika sa tim akterima. Love se našao uvrijeđenim te je preko Cunninghama u Photoshopu stavio svoju glavu. Što će tek Jared reći…

Latest Posts

NE PROPUSTITE