Saturday, August 13, 2022

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (13.01.)

Da li ikada imate osjećaj kako otvarate svaki dan dnevnu štampu (ili u modernim vremenima, elektronsku štampu) i viđate iste face? Otprilike tako se osjećam i ja, čitajući standardne NBA stranice za vijesti. Netsi tu, Netsi tamo,… Netsi svugdje. Nova priča? Tom Thibodeau dobio je ponudu da preuzme Netse nakon što je ovo ljeto napustio Bullse. Thibs je trener kod kojeg nema zajebancije i vrlo je težak, ali on svojom disciplinom u Chicago donio odličnu obranu i popriličnu količinu uspjeha, nažalost bez prstena. Kod trenera poput Toma, problem je to što igrači imaju limit. Nakon nekog vremena, dolazi do problema na relaciji trener-igrači kao što se to desilo u Chicagu, jer postoji granica koju Thibodeau očigledno ne zna i poludi sa svojim treninzima i izuzetno disciplinovanim akcijama. Međutim, dok se taj limit ne pređe, Thibodeau je trener koji će vam svojom sjajnom obranom pomoći maksimalno da se što više pobjeda ostvari. Kada, kao Netsi, nemate nešto mnogo talenta, onda bi vam disciplina mogla lijepo leći.

- Advertisement -

Kao što sam rekao u zadnjih par dana, još dva kandidata za ovo mjesto su Mark Jackson i John Calipari. Thibs je rekao kako će svu 2015-16 sezonu presjediti, ali možda se predomisli zbog Netsa. Osim trenerske, slobodna je i pozicija generalnog menadžera a tu predvodi listu Bryan Colangelo. Sin predsjednika košarkaških operacija Philadelphia 76ersa, Jerrya Colangela, od srpnja 2013. nema posla a sada bi ga mogao dobiti. On je inače karijeru počeo u Phoenixu još 1991. te je tu bio 15 godina (od toga 11 godina je bio GM), a onda je prešao u Toronto, gdje je bio do 2013. On je poznat kao netko tko vuče poprilično dobre poteze, i ne bi bilo loše da sjedne na poziciju čovjeka koji je njegova sušta suprotnost, Billy Kinga. Ipak, teško će Colangelo sjesti u tu fotelju, s obzirom da Mikhail Prokhorov, vlasnik Netsa, tu želi Rusa. A taj Rus je predsjednik CSKA Moskve o kojem je već mali milijun broj puta pisano, Andrey Vatutin.

Druga veća priča je frontcourt Bullsa i što se s njim dešava. Naime, kao i sa Netsima, već duže vrijeme po sajtovima viđam priče o razmjenama ovog ili onog visokog Bika, a sve je nekako počelo od Joakima Noaha. Prisjetimo se – prije samo dvije godine, ovaj čovjek je imao i par MVP glasova, te nagradu za najboljeg defanzivca lige. Sada? Sada je izgubio svoje startno mjesto zbog Nikole Mirotića a i opasno se priča o razmjeni ovog igrača što će meni biti izuzetno čudno. Nekako su mi i Noah i Derrick Rose, o čijoj razmjeni se također pomalo priča, dio onoga što su Bullsi već duže vrijeme, te vidjeti ih u drugom dresu biti će vrlo čudno. Da ne ostane sve na tradeu Noaha, priča se i o razmjeni Pau Gasola, što bi za mene bio potez ravan nečemu što bi Billy King uradio (ako već niste primjetili, mjerna jedinica za glupe poteze je gosp. King). Gasol je igrač koji sa svojih 35 godina ima brojeve ravne nekome 10 godina mlađem. 16 poena, 10.9 skokova, 3.1 asistencija i 2.3 blokade, čovjek ima All-star brojeve i za mene je on, uz Jimmy Butlera, ubjedljivo najbolji igrač Bullsa.

Zatim, pogledajte njegov ugovor. Gasol prima 14 milijuna dolara preko ove i naredne sezone, što je s novim capom smiješna brojka. Tko ne bi uzeo njegovu igru za tako mal novac u NBA ligi? Bullsi su ludi ako puste legendarnog Španjolca i budućeg Hall-of-Famera. Zadnji veliki koji je na trading blocku je i Taj Gibson kojeg nekako vidim isto kao i Noaha, te će mi biti vrlo čudno da ga vidim van dresa Bullsa. Nakon dvije odlične sezone, sa odličnim brojevima, sada je svoju produkciju malo smanjio, što je vjerojatno razlog što je i on na crnoj listi uprave Bullsa. Ugovor mu je veći od Gasolovog (!!), ali je sa novim capom i podnošljiv, jer za ovu i sljedeću sezonu prima $16 milijuna. Interesa za sada nema, barem ne onog potvrđenog, ali me zanima koga bi to uprava zadržala od trojca da za svu trojicu postoji interes. Gibson je ovdje najpodložniji tradeu, ali nije ni Noah sa padom svojih brojeva daleko…Teško je reći šta planiraju Bikovi.

- Advertisement -

Od ozljeda treba napomenuti da se Blake Griffin, barem po riječima Doca Riversa, neće na parket vratiti u dogledno vrijeme. Još jedna vijest koja uključuje Clipperse; centar DeAndre Jordan sinoć je propustio susret protiv Miami Heata što mu je prva utakmica koju je propustio nakon 360 odigranih zaredom, čime je naravno bio prvi u ligi.

Zanimljvost dana je poklon bivšeg igrača Lakersa i legende NBA lige Shaquillea O’Neala za njegovog sina koji je tek napunio 16 godina. Naime, njegov sin, kojeg otac očigledno voli mnogo, dobio je Lamborghinija. Ali, to nije sve. Osim toga, on je dobio i Jeepa, valjda kao neki back-up. Valjda je lako biti sin čovjeka koji je u karijeri samo od plaća zaradio $292 milijuna.

Latest Posts

NE PROPUSTITE