Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (četvrtak 24.12.)

Napokon imamo prvi trade sezone. U „umirućim“ satima današnjeg dana, Philadelphia 76ersi su objavili kako su iz Pelicansa doveli beka Isha Smitha, a za uzvrat su u New Orleans poslali dva buduća picka druge runde. Ish Smith je igrač koji je u pet sezona u ligi promijenio čak osam ekipa, a u Phili će igrati ponovno nakon što je tu krajem prošle sezone imao najbolje brojeve u karijeri. On dolazi sa istog sveučilišta kao i Tim Duncan (Wake Forest), a nije bio draftovan prije pet godina. Dolazak u Philu se čini kao dobra opcija za obje strane, s obzirom na to da se mnogo pričalo o boljim Sixersima dok je point držao Smith. Sada dolazi u Philadelphiu gdje će se za minute boriti primarno sa Isaiahom Cannanom ali i sa T.J. McConnellom te Kendallom Marshallom. Da bi za njega napravili mjesta, Sixersi su otpustili Tonya Wrotena koji je sada free-agent. Wroten ima dosta problema s ozljedama te je možda i bolje da na njegovo mjesto uskoči Smith koji ima odličnu sezonu. Trener Alvin Gentry mu je davao skoro 23 minute po utakmici a Smith je vraćao sa 8.9 poena i 5.7 asistencija – bolje od ovih brojeva imao je samo tokom 25 utakmica u Philadelphiji. Da li ovaj potez znači konkretizaciju tog izvikanog Procesa GM-a Sama Hinkieja? Ili je to ipak djelo tek dodanog Jerrya Colangela? Teško je sada reći, ali Smith sada ima priliku da još i poboljša svoje brojeve koji su već sada vrlo solidni. Još treba dodati izjavu četvorke Sixersa, Nerlensa Noela, koji je rekao kako se prvi put osjećao kao da igra sa pravim playmakerom na parketu. Mislim da se svi navijači Phile nadaju da će se ovaj bromance vratiti i da će Phila mnogo bolje zaigrati.

Druga veća vijest dana je suspenzija Markieffa Morrisa. Ovaj igrač je tokom poraza od Denvera bacio ručnik prema treneru Jeffu Hornaceku što je uprava Sunsa okarakterisala kao izraz nepoštovanja i suspendovali su Morrisa na dvije utakmice. Ovaj power-forward je u ovim trenutcima na vrlo tankoj žici moguće razmjene i ja jednostavno ne vidim scenario u kojem on na duže vrijeme ostaje u Phoenixu. Da, on se jeste izvinuo na Twitteru ali ovo nije samo jedan izdvojeni slučaj. Morris već odavno izražava svoje nepoštovanje prema organizaciji, na jedan ili drugi način, te je ovo možda kap koja je prelila čašu. Međutim, dalji reporti govore kako je Morrisova trade vrijednost toliko opala da više nitko ne želi ovog igrača – čak ni Rocketsi koji imaju povijest uzimanja nesretnih i vrlo nepredvidljivih igrača. U svakom slučaju, ovo znači više minuta za Jona Leuera i Mirzu Teletovića, a i po potrebi će P.J. Tucker „sjesti“ na to mjesto četvorke. U svakom slučaju, razmjena je izglednija svaki sekund koliko traje ovaj trade period, jer postoji granica gdje će uprava Sunsa jednostavno morati da shvate kako ovaj tim trpi zbog nezainteresovanosti u igri mladog Markieffa. Istina, desio se skok u igri ‘Kieffa ali on je vjerojatno uzrokovan time da je razmjena jednostavno sigurna stvar i on je želio da ga netko primjeti. Ovim incidentom nije pomogao ni sebi ni svojoj ekipi, te možda njega više nećemo gledati u uniformi Sunsa. Nažalost po upravu Sunsa koja je radila sve da zadrži Morrisa ovo ljeto kada je još i imao neku trade vrijednost, sada će morati da puste krilnog centra za što god njima netko ponudi – pitanje je tko bi za njega dao i pick prve runde.

Ostale vijesti ovog malo bogatijeg četvrtka predvodi Harrison Barnes, koji se polako ali sigurno oporavlja od ozljede članka. Sada smije igrati 3v3 i potpuni oporavak se očekuje uskoro. Još jedna moguća ozljeda je u pitanju kod rookieja Juliusa Randlea (svaki igrač koji u prvoj sezoni ne pređe određenu kvotu minuta, tehnički je rookie). Nakon što je u debiju prošle sezone slomio nogu, sada ima manje problema sa lijevim člankom. Draymond Green smanjuje hype oko Božićne utakmice koju mi svi čekamo, Cavs vs Dubs, te kaže kako je to još jedna utakmica. Jedna zanimljiva priča nam dolazi i iz Dallasa gdje Mark Cuban smiruje svoje igrače nakon što je trener Rick Carslile rekao kako su svi potrošni i kako je svatko na trading blocku. Cuban je izjavio kako je to rečeno u afektu i kako on to stvarno nije mislio. Zanimljivi tweet dana je sigurno izjava Kevina Duranta. Naime, njemu je Kobe Bryant poslije utakmice Lakersa s Thunderom, dao svoje tene i potpisao ih. Upitan da komentariše to, Durant je rekao: „Nemojte nikome reći za ovo. Ne želim da me gledaju kao slabića.“ Još treba dodati kako mu je Kobe napisao: „To KD: Be the greatest“ .       

Latest Posts

NE PROPUSTITE