Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (nedjelja 20.12.)

Nedelja u NBA ligi je obično dobar dan za sve ljubitelje najbolje svjetske košarke u Europi, to jeste dan kada su utakmice u dosta pristupačnijem terminu. Što se tiče onoga što je van tih utakmica, još jedan dosadan dan kojeg počinjemo vrlo dobrim vijestima. Naime, nakon što je početkom listopada ove godine pao u komu u bordelu u Kaliforniji, Lamar Odom je sve bolje. Dugo vremena je ovaj bivši NBA igrač i bivši prvak sa Los Angeles Lakersima vodio bitku za svoj život i na trenutke je to izgledalo vrlo loše, ali sada je situacija dosta bolja. Imao je par napadaja i zakazali su mi bubrezi, te je pao u komu i život su mu održavali aparati. Odluku da se ti aparati ne isključuju donijela je njegova žena Khloe Kardashian koja mu se, uslijed ovog događaja, vratila i tako ostavila Jamesa Hardena, koji je vjerojatno još uvijek dijelom pogođen sa time. U Lamarovom tijelu našli su ogromnu količinu droga koje je on miješao sa alkoholom, pa je to što je ostao živ relativno medicinsko čudo. Sada mu se djelimično vratila motorika te može da pomjera ruke, a od danas i hoda bez pomagala. Pri poslijednjoj posjeti njegove žene Khloe uspio je obući duksericu i njegovo pomjeranje ruku preko glave doktori smatraju ogromnim korakom naprijed. Iako je vodio svoj život kako ga je vodio (bordeli, droga, alkohol,…), Lamar Odom je bio odličan igrač i velika je većina pratitelja NBA lige sretna što se Odomov oporavak kreće i bolje nego što se dosada očekivalo. Nadamo se kako je ovo jedna lekcija koju je Odom naučio za ubuduće i da se ovakvi incidenti po njegovom potpunom oporavku neće ponoviti, a ako se i ponove, to je vjerojatno kraj jer će biti vrlo teško za njegovo tijelo da podnese još jedan ovakav napad.

Druga priča dolazi nam iz development lige i tiče se jedne od najvećih grešaka draftova u zadnjih par godina. Naravno, tu mislim na Anthonya Bennetta koji je prvi biran od strane Clevelanda 2013. a sada je član Toronta. Ipak, ni u Torontu ovog rođenog Kanađanina ne ide pa su ga Raptorsi odlučili na jednu utakmicu poslati u d-league i to da igra za Raptorse 905, što je ime njihove filijale u toj ligi. Ova vijest me podsjetila na neke druge vrlo visoke pickove koji su igrali u ovoj ligi, a prvi na pamet pada Hasheem Thabeet. Drugi izbor 2009. do transfera Bennetta u nižu ligu bio je najviši izbor koji je otišao da igra u NBDL i to je uradio u svojoj prvoj sezoni, a Thabeet i Bennett se daju porediti – obojica su dosta velike greške svojih draft klasa. Još jedan igrač koji je bio visok pick a igrao je NBDL jeste Shaun Livingston ali njegova priča je vrlo tužna. On je imao mnogo problema s ozljedama a prije njih, ovaj 4. izbor drafta 2004. pokazivao je da će biti dobar igrač. Nažalost, stravična ozljeda lijevog koljena u kojem je pokidao sve moguće ligamente udaljila ga je sa parketa od tog kobnog 26.2.2007. pa sve do 16. lipnja 2008., odnosno njegov oporavak trajao je čitavu godinu. Što se Bennetta tiče, on nije imao problema s ozljedama, već je kao i Hasheem jedan previd franšize koji je sigurno djelimično i uzrokovan vrlo lošom draft klasom koju je donijela ta 2013. godina.

Ostale vijesti predvodi Meyers Leonard koji je izjavio kako je odbio $60 milijuna za četiri godine kako bi se „kladio na sebe“ i pokušao da izvuče još bolji ugovor ovo ljeto kada izlazi na free agent market kao ograničeni slobodni igrač. Zasada, taj rizik mu se nije isplatio te će, ako ovako nastavi, teško moći da dobije bolji ugovor. Krilo Knicksa Derrick Williams ostao je bez $750.000 vrijednog nakita kojeg su ukrale dvije djevojke koje je ovaj košarkaš doveo u svoj stan. On je slavio pobjedu nad Sixersima u Up&Down klubu te je doma doveo dvije djevojke koje su koristile lažna imena, te još neke osobe. Nakon nekog vremena, svi su otišli svojim kućama ali zajedno sa ove dvije djevojke, otišla je i Louis Vuitton torba Williamsa prepuna vrlo vrijednog nakita. Kevin Garnett je odgovarao na par pitanja, pa je tako između ostalog izjavio kako radije bira fanove Bostona nego fanove Brooklyna, kako ga Boston vraća u neka ljepša vremena te kako mu je bilo vrlo dobro igrati i pod Lionelom Hollinsom i pod Jasonom Kiddom u Brooklynu. Tome još treba dodati kako ga je i „njegov“ rookie Karl-Anthony Towns hvalio kao da on nije suigrač, već njihov prijatelj i član obitelji. Za kraj još ću dodati izjavu Chrisa Paula koji je, misleći na Clipperse naravno, rekao: „Mi nismo tim oko kojeg drugi timovi treba da se brinu trenutno, to ću vam reći.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE