Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (petak 18.12.)

Jedan dosadni petak u NBA ligi, barem što se tiče off court glasina. Priču ćemo početi sa bivšim Knickom, a sada suigračem LeBrona Jamesa, Imanom Shumpertom. Iman je 25-godišnji defanzivac koji je prije četiri godine bio 17. izbor na draftu, a sada je dosta bitan starter u conteder Cavsima. Ipak, njegova odlična defanziva i solidan šut za tri poena danas nisu tema, već je tema to što je on uradio prije tri dana. Naime, Imanova zaručnica Teyana Taylor rodila je djevojčicu u vrlo čudnim, ali dosta zanimljivim uslovima. Kako je porod počeo neočekivano za ovaj mladi par, nije bilo vremena da se ide u bolnicu, pa je ulogu i doktora i babice preuzeo – upravo Iman ! Porod je počeo negdje oko 20 do 7 ujutro te je došao tri tjedna prerano, ali Shumpert je uspio da ostane miran te vrlo spretno dođe do rješenja izuzetno teške situacije. Pupčanu vrpcu je obavio svojim slušalicama koje je tada imao kod sebe sve do dolaska medicinske pomoći koja nije dosta kasnila. Nakon što je ove godine bio vrlo bitan član na obrambenom kraju druge najbolje ekipe u NBA ligi, ovo je lijep kraj za dosta uspješnu godinu Imana Shumperta. On se trenutno oporavlja od ozljede prepona, koja nije toliko teška, pa ćemo uskoro vidjeti Shumperta umjesto, vjerojatno, J.R. Smitha u startnoj petorci Cleveland Cavaliersa. Treba još dodati kako je puno ime malog anđela Iman Tayla Shumpert Jr.

Druga priča nam dolazi iz San Antonia. U nedostatku ovih inače dosta zanimljivih glasina o razmjenama, smatram kako je intervju sa bivšim bekom San Antonio Spursa Coryem Josephom vrlo zanimljiv. Naime, on je podijelio par priča sa San Antonio Express News timom a dvije najzanimljivije ćete pročitati upravo sada:
Joseph o Greggu Popovichu: „Moj najdraži Coach Pop momenat…Pa vjerojatno onaj kada smo bili u Los Angelesu. Ja i Manu Ginobili bili smo u liftu kada je u njega ušao Popovich, te nas je pozvao na večeru. Kao rookie večeru nisam mogao odbiti, a i Ginobili je rekao da  doći. Tako sam ja, rookie, sa 20 godina, sjedio sa svojim trenerom koji obožava vino i bile su četiri boce na stolu. Sada, on je mene tjerao da pijem to vino i učio me o vinima generalno, a ja sam netko tko nije do tada nikako pio vino. Do kraja noći bio sam pomalo i pijan, a već sutra protiv Lakersa ubacio me da igram.“             

Joseph o svojim suigračima: „Najbolji sa novcem je definitivno Matt Bonner. Mnogi bi rekli Tim Duncan ali on dosta voli automobile, to je njegova strast. Matt je čovjek koji razmišlja vrlo razumno sa novcem. Jednom prilikom jeli smo večeru i ja sam slučajno imao jedan dolar u džepu. On mi je pokušao objasniti kako taj dolar u suštini vrijedi dva. Ja to tada nisam shvatao, ali kasnije sam shvatio. Naime, porez nam svakako uzima 50% novca kojeg zaradimo, pa tako mi za rad koji vrijedi dolar dobijamo dva. Vremenom su te riječi ostale sa mnom i to mi je ostalo u glavi do danas.“ 

Kao što sam u prvoj rečenici rekao, ovaj petak je poprilično dosadan za ove trade rumore (valjda su svi svoje glupe priče ispucali u prva tri dana), pa su većinom neke izjave danas izašle kao priče vrijedne izvještavanja. Kobe Bryant čija se farewell parada nastavlja kretati izjavio je kako smatra Trevora Arizu, sada igrača Houston Rocketsa, bratom koji ima isti mentalitet kao on, a nakon jučerašnje utakmice Ariza je dobio Kobejev dres. Nastavak priče za Howarda je također izašao, a situaciju smiruje interim trener Houstona J.B. Bickerstaff, koji kaže kako se Dwight svaki dan na treningu pojavi sa smiješkom na licu. Ova priča se već dosta izdužuje ali kako se sve više izjava „baca“, ja sve više vjerujem u trade. Vrlo jednostavno: gdje ima dima, ima i vatre. Fun fact kojeg jednostavno moram da podijelim, iako ima veze sa igrom: statistički, Kyle Singler je najgori igrač u NBA ligi, sa PER rejtingom od -1.14, i tako je on jedini igrač u NBA ligi sa PER-om u minusu. Ovo ljeto dobio je petogodišnji ugovor vrijedan $25 milijuna.

Latest Posts

NE PROPUSTITE