Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (ponedjeljak 21.12.)

Napokon novi ludi trade koji se kuha u američkim medijima! Nakon što sam dva dana morao da vadim privatne priče o kojima ne uživam reportat, sada napokon mogu da se blago smijem suludim idejama novinara koji prate NBA. Čovjek koji je u svakom off-court reportu spomenut, Dwight Howard, dio je novog vala rumora, posebno otkad je na površinu izašla priča kako je D12 nezadovoljan u Rocketsima. Sada, priča se kako se kuha trade između Brooklyna i Houstona, gdje bi put Texasa krenuli Brook Lopez i Joe Johnson, a sa centrom Houstona krenuo bi i Ty Lawson. Gdje početi? Pa možda najbolje od toga da ovaj trade nema smisla sa svake moguće strane a i nije validan još skoro mjesec dana, jer se Brook ne može razmijeniti do 15. siječnja. Između ostalog, ne vidim svhru – za franšiznog igrača Brooka Lopeza koji još uvijek nije na svom vrhuncu dobili bi dva igrača koja igraju očajnu sezonu i još gore, dobijaju downgrade na centarskoj poziciji u ofanzivnom smislu. O obrani neću govoriti, ali mislim da je Lopez, zbog godina i potencijala, puno bolja dugoročna opcija za Netse. Argument kako bi se ovom razmjenom riješili Johnsona je totalna glupost, jer se Joea rješavaju ovo ljeto (ako ga potpišu na novi ugovor, Billy King može komotno nazad u Sixerse sa svojim decision-makingom). U svakom slučaju, kao i svaki dosada objavljeni Dwight Howard trade, ovo je totalna glupost napravljena da puni stupce baš ovakvih članaka. Tko god je ovo „lupio“, moram da mu se zahvalim!

Druga vijest dana je par izjava Kobe Bryanta koje su mi se učinile dosta zanimljivim. Mark Medina, član L.A. Daily News tokom dana je na Twitteru objavljivao neke stvari koje mu je sam Bryant govorio. Počeo je sa izjavom kako mu je farewell turneja lige prelijepa, i kako odaje počast svim navijačima NBA lige te kako mu oni uzvraćaju. Progovorio je i o All-star vikendu te je rekao kako će mu biti drago imati bilo kakvu ulogu na istome. Spomenuo je i najbolje igrače protiv kojih je imao šansu da igra, a u odabranu petorku upali su: Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Kevin Durant, LeBron James, Cylde Drexler. Još jedna lista koju je sastavila Crna Mamba tiče se najtežih ekipa protiv kojih je igrao: Spursi u playoffu, Kingsi u ranim 2000-im, Celticsi u finalu 2008., Pistonsi u finalu ’04 te Bullsi sa Jordanom. Osvrnuo se i na daljnje igranje košarke, te je rekao kako bi rado igrao van SAD-a, ali ga tijelo ne pušta, te je dodao kako nije siguran kako će biti dio tima SAD-a na Olimpijadi u Riu naredno ljeto. Još treba dodati kako je kratko spomenuo Boston i rekao kako je to prelijepo mjesto za igrati zbog fanova koji znaju o čemu govore, te je spomenuo svoju franšizu u post-Kobe Bryant eri – trebaju praviti pametne odluke i praviti pametne izbore.

Od ostalih vijesti treba izdvojiti oficijelni datum kada ćemo vidjeti Mikea D’Antonija na klupi Philadelphie, a to je ova subota u Phoenixu. U utorak, 29. prosinca, saznati ćemo ime i logo filijale Charlotte Hornetsa u development ligi. Vlasnik Hornetsa, Michael Jordan, već duže vrijeme radi na ovom projektu koji će se oficijelno integrirati u NBDL od naredne sezone. Također, treba dodati kako smo dobili oficijelne igrače sedmice, a to su Kawhi Leonard iz San Antonio Spursa za Zapad, te Reggie Jackson iz Detroit Pistonsa za Istok. Ovu rubriku obično završavam nekom interesantnom izjavom ili statistikom, a ni ovo nije iznimka. Kada su zvijezdu Thundera, Kevina Duranta, pitali što misli o Hack taktici koja se koristi na centrima, on je dao jedan logičan odgovor: „Ako ne želite da budete hackovani, onda radite na svojim je*enim slobodnim bacanjima.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE