Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (srijeda 23.12.)

Ovaj off court report počinjemo sa Deronom Williamsom, kojem osobno zamjeram svaki minut kojeg sam ga morao gledati u uniformi Netsa. Sinoć su Netsi ugostili Maverickse a jedan Maverick nije bio poželjan gost Barclays Centera. Dakako, radi se o Deronu, koji je napustio Brooklyn ovo ljeto. Williamsovo vrijeme u Netsima počelo je dobro, zadnja godina u New Jerseyu bila je obilježena All-star nastupom i odličnom brojevima. Međutim, sa prelaskom u Brooklyn, počeli su i brojevi da opadaju, D-Will je igrao sve manje minuta i sve je više utakmica propuštao, a za sve to je primao ogromnu platu od ugovora potpisanog u 2012. Ovo ljeto su se Netsi i Deron dogovorili o buy-outu ugovora koji je trebao da traje još dvije godine, pa se tako Brooklyn koliko toliko izvukao plaćanja ogromnog payrolla za igrača koji nije bio dovoljno dobar.Sinoć kada se Deron vratio na mjesto zločina, krenula su manja prepucavanja na obje strane. Počelo je od njegovih izjava kako mu je u Netsima bilo toliko loše da je razmišljao o mirovini, a brzo su uzvratili iz Netsa, to jeste trener Lionel Hollins je rekao da ga Williams ne zanima. Na sve to su se još i nadovezali navijači Netsa, koji su odlučili da iskoriste sada već poznatu grešku Stevea Harveya na Miss Universe izboru (podsjetimo, Harvey je pročitao pogrešnu pobjednicu), te su sastavili listu deset najboljih playmakera u ligi te stavili Derona tu, naravno, ironično. Ova mržnja prema Deronu Williamsu je opravdana, on je trebao da bude taj najbolji igrač koji Brooklyn vodi do neviđenih visina, ali zbog kroničnih problema sa zglobovima te zbog jednostavno loše igre, nije tu uspio da uradi i ljutnja navijača Netsa je opravdana.

Iako se inače bavim dnevnim vijestima, propustio sam prije par dana nešto što jednostavno moram da komentiram. Naime, Steph Curry je u jednom intervjuu izjavio kako bi Warriorsi trebali da imaju pet igrača u All-star timu Zapada. Vjerojatno je mislio na sebe, Klaya Thompsona, Draymonda Greena, Harrisona Barnesa te Andrea Iguodalu. Ovo moram komentarisati jer ne vjerujem kako Warriorsi mogu dobiti više od tri All-stara. To su naravno Curry i Thompson, te Draymond Green. Od zadnjeg dvojca bolje igra dosta igrača, a njihova igra je skroz podređena timu. Mislim da se u glasanju za All-star gleda individualna statistika, a da bi shvatili koliko su Iggy i Barnes dobri, vi ne smijete gledati brojeve – morate gledati Warriorse. Brojevi Currya, Thompsona i Greena su odlični – Curry igra MVP sezonu, Thompson je drugi najbolji scorer najboljeg napada lige, a Green je najbolji defanzivac ove ekipe koji još i pokazuje odličnu igru na napadačkom kraju parketa. Što se Barnesa i Igoudale tiče, oni imaju određen utjecaj na svoj tim, kada bi se oni ozljedili na duže, sigurno je da bi Warriorsi trpili, ali ono individualno, barem po meni, nisu zaslužili da budu dio tima Zapada. Gledajući kroz bližu povijest, postoji ogroman broj igrača koji su zaslužili da uđu a još uvijek nemaju ni jedan All-star nastup (jedan primjer: Mike Conley), tako da ne treba očekivati dodatak ovih igrača. Ono što ja očekujem jeste da fanovi izglasaju Splash brotherse a Greena očekujem na klupi. Barnesa i Iguodalu vidim samo na klupi Zapada ako se par igrača, kao što je to bio slučaj prošle sezone, ozlijedi.

Od ostalih priča vrijedi izdvojiti to kako se Bullsi možda žele riješiti Pau Gasola, Joakima Noaha te Taja Gibsona do kraja ovog trade perioda, zatim izjavu Dwighta Howarda kako želi igrati do svoje 40. godine. Marcus Smart se po nekim reportima vrlo sporo vraća u trenažni proces te će tek narednog tjedna dobiti dozvolu da igra 5v5 na treningu. Još jedan point-guard koji se muči sa ozljedama je John Wall koji ima dosta medicinskih problema – ali on nastavlja da igra kroz to. Wizardsi su nedavno ostali bez Bradley Beala a kada bi i John Wall morao na dužu pauzu, onda bi playoff mogao da dođe u pitanje. Za kraj, zanimljiv stat. Naime, James Harden i njegov stil igre svi mi poznajemo – on ulazi u reket, zalijeće se u centra protivničke ekipe i traži faul. Zbog toga, utakmice Houstona su, barem meni, vrlo dosadne a evo i statistike koja ide u korist mom mišljenju. Naime, James Harden u karijeri ima 3255 ubačaja iz igre, a znate li koliko ima ubačaja sa linije za slobodna bacanja? 3490! Da bi to stavili u kontekst, evo još nekih elitnih igrača i njihovih brojeva: LeBron James 10937 – 7158 ; Kobe Bryant 13478 – 9552 ; Michael Jordan 14380 – 8790 (prvi broj je broj ubačaja iz igre, a drugi sa linije za slobodna bacanja).

Latest Posts

NE PROPUSTITE