Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena (subota 20.12.)

Subotu otvaramo lijepom viješću koja nam dolazi iz Clevelanda. Laganim statusom „I’m back.“ na Twitteru, Kyrie Irving je najavio povratak na NBA parket. Nakon mukotrpnog i višemjesečnog povratka od ozljede lijevog koljena, mladi razigravač viceprvaka NBA lige Cleveland Cavaliersa doista će izaći na parket, što se po mnogim medijima dosada trebalo desiti barem tri puta. Ipak, prije utakmice protiv Oklahome koja je bila prošlog tjedna, Kyrie je sam rekao kako će se o njegovoj ponovnoj igri saznati samo i isključivo od njega, te da ljudi ne vjeruju medijima i njihovim nagađanjima. Ono što još više veseli nije to što će Irving igrati protiv Phile, već što će biti spreman za najbolji dan u NBA kalendaru – Božić. Za Božić ćemo uživati u dva odlična match-upa, Spursi idu u Houston a u Oaklandu će Warriosi igrati protiv Cavaliersa, te će za tu utakmicu biti spreman i Irving. Ova utakmica ima potencijal da bude najbolja u dosadašnjem dijelu lige – Cavsi su potpuni, Kevin Love i LeBron James su zdravi, Irving se vratio, a s druge strane dvojac Curry-Thompson puni protivničke koševe a iza njih lagano prljavi posao radi Draymond Green. Vjerujem da smo se svi nadali potpunom oporavku Uncle Drewa prije te Božićne poslastice, i sada imamo razlog za slavlje – svi mi koji ne navijamo za Warriorse naravno.

Druga priča nam dolazi iz Houstona. Rakete ne mogu nikako na zelenu granu ove godine i nižu im se nesreće i neuspjesi. Prvenstveno, dosta igrača im je došlo u trening kamp van forme, a jedan od njih je bio i James Harden, koji je još imao problema u privatnom životu pored toga. Nakon toga, sezona je krenula vrlo loše za tim iz Texasa i otkaz je dobio Kevin McHale, iako se svatko može složiti kako nije on kriv za loše rezultate. Sada je situacija sa omjerom malo bolja ali vrlo je daleko od idealne (13-14), ali van terena ih još uvijek ne ide. Njihova druga zvijezda, Dwight Howard, „vlada“ našim portalom otkada je počeo trade period, a da lošoj sreći nema kraja potvrđuje i suspenzija od dvije utakmice za  Tya Lawsona. Lawson je rizik GM-a Houstona Daryla Moreya koji se nije isplatio, a da mu se loša sezona na parketu širi i van istoga, dokaz je i ova suspenzija. Naime, ovog siječnja kada se vraćao sa žurke u Denveru, Lawson je vozio pod utjecajem alkohola i to je nedavno priznao, te je od lige dobio ovu suspenziju, dok će 14. siječnja naredne godine imati saslušanje na kojem može dobiti do 180 dana u zatvoru. Ovako se tužna priča bivšeg beka (i prošlogodišnjeg najboljeg asistenta lige) Denver Nuggetsa nastavlja, zajedno sa depresijom njegovog sadašnjeg tima. Smiješno je sada gledati NBA analitičare i njihove pred-sezonske priče o Houstonu, kao contenderu za titulu. Mada, treba reći kako ovo nitko nije očekivao.

Ostale priče dana uključuju večeru Kobe Bryanta i Kevina Duranta prije utakmice njihovih timova u Oklahomi, nakon koje je izašla informacija kako Byrant neće igrati u toj utakmici zbog ozljede ramena, na što je internet naravno odgovorio sa svojim šalama kako se Kobe ozlijedio baš na toj večeri. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić i igrač koji je bio 12. izbor na draftu 2014. je u jednom intervjuu rekao kako ima stalan kontakt i sa Samom Hinkiejem, kao i sa trenerom Brettom Brownom. Ovo je samo još jedan znak kako će vjerojatno Šarić naredne godine napokon preći baru. Lakersi planiraju dosta novca dati Jordanu Clarksonu te će ovom restricted slobodnom igraču ovo ljeto dati bilo koji novac koji mu druga ekipa ponudi (na to imaju pravo). On će im uzeti dio od $65 milijuna koje će imati pod capom kada se ova sezona završi. Današnji off court report završiti ću sa najboljom reakcijom na career-high brojeve i to od Jimmy Butlera. Prošlogodišnji Most Improved Player nakon što je dao 43 poena u porazu od Detroita, vrlo je hladno izjavio: „Nije me briga.“ 

Latest Posts

NE PROPUSTITE