Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Događaji izvan terena

Kao najbolja stranica za NBA košarku na Balkanu, smatramo kako NBACro treba da pokriva svaki dio NBA lige, kako na parketu, tako i van istoga. Upravo zbog ovoga vrijeme je da pokrenemo nešto što će kompletno pokrivati taj, dosada, slabije pokriven dio – čitate prvi Off-court Report. Tu ćemo pričati o trade glasinama, mogućim promjenama u upravama NBA franšiza, mogućim promjenama pravila lige,… U suštini, o svemu što nema veze s poenima, skokovima i time koliko je netko ispalio šuteva da ubaci 30 poena. Radi se o dnevnom pregledu i odnositi će se na dan prije objave.

Utorak 15.12.2015.

Napokon se otvorio trade period i već sada su počele priče o potencijalnim razmjenama. Ipak, ona o kojoj ću najviše pisati jeste ona koja se navodno kuha između Houstona, Bostona i Phoenixa. Iako mi ovo izgleda vrlo „nategnuto“, priča se o tradeu koji bi u Celticse doveo Dwighta Howarda i P.J. Tuckera, u Houston Erica Bledsoea, Tysona Chandlera i Markieffa Morrisa, a u Phoenix Davida Leeja, Tya Lawsona, Jareda Sullingera i Jamesa Younga (uz igrače, razmišljalo se i o nekim izborima na draftu). Ne vidim zašto bi prvenstveno Sunsi ovo uradili, jer bi za tri startera i jednog bivšeg startera (Morrisa), dobili u najboljem slučaju prosječnog NBA beka u Lawsonu, dobili bi dva istina potentna scorera u Leeju i Sullingeru, ali obojica su skoro pa isti kao i dva power forwarda koje Sunsi već imaju na svom rosteru.

Mnogo mi se više čini realnom priča o klasičnoj razmjeni „igrač za igrača“ između Miamija i Houstona, gdje bi put Houstona krenuo Hassan Whiteside, mada mi ni to baš ne izgleda dobro – Howard je stariji, pun ozljeda te daleko od onog Howarda koji je Magic vodio do finala NBA lige. Ipak, Howard ne želi da bude drugo rješenje u napadu iza Jamesa Hardena i želi da ide negdje gdje bi bio prva violina.

Miami i Boston navodno svim silama idu na DeMarcusa Cousinsa. Ovo je sada već standardna priča, svi živi pokušavaju dovući mladog centra u svoju ekipu ali Kingsi se jednostavno ne daju. Ovo ljeto priča je bila o već dogovorenom tradeu sa Lakersima koji je stopirao Vlade Divac, a sada se priča kako su moguće destinacije obala Miamija ili možda luka Bostona. Još jedan tim koji je u sred ove priče o razmjeni Boogie Cousinsa je Chicago koji je spreman odreći se usluga Taja Gibsona i uz njega ponuditi svojevrsnog fan favoritea u United Centru, Joakima Noaha, te nekog picka ili nekog mlađeg igrača. Navodno, front office Chicaga svim silama želi da oslobodi prostor za Bobby Portisa da dobije više mjesta za igru, a i da se pokuša riješiti malo „ustajalih“ igrača na svom rosteru. Ja pretpostavljam da ako se desi razmjena za Cousinsa, u što čisto sumnjam, Nikola Mirotić će na klupu, Pau Gasol na četvorku a DeMarcus naravno kao startni centar.

Ostale priče se najviše vrte oko centara i krilnih centara. Pelicansi nude Omera Ašika po ligi, Chris Kaman neće još dugo biti član Portlanda, Nikola Peković i njegov ogromni ugovor samo smetaju upravi Minnesote koja je orijetirana mladosti, Denver nudi J.J. Hicksona, a navodno mnogi timovi zovu upravu Hawksa da probaju u svoj grad dovesti Ala Horforda – u to ja čisto sumnjam.

Da ne bi sve bilo na trade rumors, bila su dva vrlo zanimljiva intervjua. U prvom zvijezda Knicksa Carmelo Anthony čvrsto stoji iza svoga klupskog kolege, Kristapsa Porzingisa, i kaže kako ništa ne može stati između njih. Kao i većina fanova Knicksa koji se sada mole Porzingodu, i Melo ovdje malo zaboravlja svoje riječi sa početka minulog ljeta. Drugi intervju je najava Luisa Scole, krilnog centra Raptorsa, da će igrati još par godina. On možda nije neki flashy igrač, ali meni je iskreno drago što ćemo Argentinca gledati još par godina. On je jedan od onih igrača koji je jednostavno uvijek bio tu, još od vremena kada je igrao u Houston Rocketsima. Jedan fun fact : Luis Scola je inače izabran na draftu od strane Spursa još 2002. godine kao 56. pick ali su zbog problema s novcem (Baskonia tražila $3 milijuna, Spursi po NBA pravilu mogli da plate samo pola milijuna, Scola nije želio platiti ostalih $2.5 milijuna) odustali od Scole i u svoj tim doveli 31-godišnjeg Fabricia Oberta– rijetka greška u inače vrlo dobrom sistemu San Antonio Spursa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE