Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dogovoren trade Celticsa i 76ersa

Tijekom noći između subote i nedjelje do nas dolaze glasine od da su razgovori između Boston Celticsa i Philadelphia Sixersa koji uključuju prvi i treći izbor na ovogodišnjem draftu završeni i da je postignut dogovor između ove dvije momčadi. To je potvrdio na svom tweeter nalogu Davida Aldridge kada je rekao da će trade biti ozvaničen u ponedjeljak.

Čelnici Philadelphia Sixersa su očito prezadovoljni onim što su vidjeli na treningu Markellea Fultza, dok nam Adrian Wojnarowski na svom tweeteru javlja da će u suprotnom smjeru u Boston ići treći izbor na draftu ove godine i izbor prve runde LA Lakersa 2018. godine (koji je od strane Lakersa potpuno nezaštićen, ali će Sixersi staviti vjerojatno top 5 zaštitu). Ako taj pick Lakersa naredne godine ne završi u Celticsima, oni će dobiti od Sixersa i izbor prve runde Sacramento Kingsa 2019. godine koji je također potpuno nezaštićen.

Adam Himmelsbach je na tweeteru naveo da su se Celticsi za ovaj trade odlučili zbog toga što bi biranje Fultza stvorilo previše tijela na bekovskim pozicijama kod njih (Isaiah Thomas, Avery Bradley, Jaylen Brown, Marcus Smart, Terry Rozier).

Isti izvor navodi da će Celticsi danas odraditi treninge s Laurijem Markkanenom i Dennisom Schmithom Jr., te da i dalje pokušavaju ugovoriti treninge s krilom Joshom Jacksonom, ali on to odbija. Ako pretpostavimo da će Los Angeles Lakersi drugim izborom na draftu izabrati Lonzo Balla, Boston će ako zadrži treći izbor na draftu vjerojatno birati između Jaysona Tatuma ili Josha Jacksona.

Boston bi također mogao da treći izbor na draftu dalje proslijedi u nekom tradeu za Jimmyja Butlera ili neku drugu zvijezdu. Ostaje nam vidjeti tko će od ove dvije momčadi imati više sreće s ovom razmjenom i koji će izbor na draftu ostvariti bolju i uspješniju NBA karijeru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE