Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dogovorena nova razmjena, Afflalo se vraća u Denver

Noćas će se održati NBA draft, a brojne momčadi su ozbiljno krenule u slaganje rostera za iduću sezonu. Orlando i Denver dogovorili su razmjenu kojom će se Arron Afflalo vratiti u redove bivše ekipe Nuggetsa.

Afflalo je bio meta brojnih glasina u posljednjim danima, a danas smo saznali gdje će nastaviti karijeru. To će biti Denver, koji će put Orlanda poslati Evana Fourniera i 56. izbor noćašnjeg drafta.

Denver će tako u svoje redove vratiti vrijednog beka šutera koji je u njihovom dresu igrao od 2009. do 2012. godine. Svake je sezone Afflalo podizao svoje prosječne brojke, a prošle je sezone stigao do prosjeka od 18,2 poena, 3,6 skokova i 3,4 asistencije, što ga svrstava među najbolje igrače na njegovoj, poprilično deficitarnoj, poziciji.

Sljedeće sezone Afflalo će zaraditi 7,7 milijuna dolara, a nakon toga ima opciju raskida ugovora i prelaska među slobodne igrače. Evan Fournier, s druge stane, odradio je svoju drugu NBA sezonu u dresu Nuggetsa s prosječnim učincima od 8,4 poena i 2,7 skoka. U nekoliko je navrata pokazivao zanimljiv potencijal, a s obzirom na to da ima tek 21 godinu, očekuje se njegov daljnji napredak.

Obje ekipe imaju velika očekivanja od drafta, Orlando ima 4. i 12. izbor prve runde, a Denver 11.

Možemo podsjetiti i da su danas obavljene još dvije razmjene – Tyson Chandler vratio se u Dallas u razmjeni šestorice igrača, dok će Omer Ašik karijeru nastaviti u dresu New Orleans Pelicansa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE