Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dogovorena prodaja Kingsa za rekordnu cijenu

Samo dan nakon što su vlasnici NBA klubova odbili preseljenje Sacramento Kingsa u Seattle, braća Maloof, trenutni vlasnici Kingsa, odlučili su klub prodati milijarderu Viveku Ranadiveu i njegovoj grupi.

Ranadive je odlučio kupiti 65 posto kluba od obitelji Maloof za otprilike 348 milijuna dolara. Kompletna vrijednost Kingsa, tj. prodajna cijena je 535 milijuna dolara, što je NBA rekord.  Službena potvrda NBA lige se očekuje danas, a do kraja mjeseca će odbor NBA lige potvrditi ovu prodaju.

Obitelj Maloof, koja je vlasnik kluba od 1998. godine, nadala se prodati franšizu grupi biznismena iz Seattlea koji su nudili 406 milijuna dolara za svoj dio. Obitelj se nakon toga predomislila te je nakon toga ponudila 20 posto kluba, ali da oni pritom održe kontrolu, tj. da nastave biti većinski vlasnici.

Međutim, kako su vlasnici lige glasanjem odlučili da klub ostaje u Sacramentu, obitelj Maloof je brzo odustala od svih daljnjih planova. Komesar lige David Stern je izjavio da je u srijedu očekivao ovakav rasplet događaja jer je Ranadive na založni račun već stavio 200 milijuna dolara.

Ako ćemo u obzir uzeti dug Maloofa od 60 milijuna dolara gradu Sacramentu i dug NBA ligi, onda bi obitelj trebala očistiti više od 200 milijuna dolara s prodajne cijene.

Ranadive trenutno posjeduje i dio kluba Golden State Warriors kojeg će morati prodati, a navodno je za gradnju nove dvorane u Sacramentu unio čak 250 milijuna dolara. Baš taj dogovor o novoj dvorani je natjerao vlasnike NBA klubova da odbiju ponudu iz Seattlea koju je vodio Chris Hansen.

Obzirom da je Ranadive već manjinski vlasnik jednog NBA kluba i da ima svoju grupu, očekuje se da će vlasnici NBA franšiza u povjerenju pristati na ovu ponudu te će prodaja Kingsa biti završena bez većih komplikacija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE