Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Domaæini najbolje šuterske zvijezde

Ekipa Teksasa bila je najbolja meðu zvijezdama u natjecanju koje je zagrijavanje za dugo išèekivana natjecanja u košarkaškim vještinama, šutiranju trica i zakucavanju.

Svaka ekipa sastojala se od jednog aktivnog NBA igraèa, jedne WNBA igraèice te jednog bivšeg igraèa koji je sada u NBATV ili TNT ekipi kao struèni komentator. Najveæa zvijezda natjecanja bio je domaæi igraè, Nijemac Dirk Nowitzki. Sudjelovale su èetiri ekipe a svaki igraè iz ekipe šutira s odreðene pozicije i nakon pogotka prelazi se na sljedeæu poziciju. Pozicija ima šest, a dvije najbrže ekipe prolaze u drugu rundu u kojoj se odluèuje pobjednik.

Natjecanje je otvorila Atlanta sa nekoliko promašaja, ali brzo su došli do posljednje pozicije koja se nalazi na centru. Šut je na kraju pogodio Steve Smith a vrijeme Atlante iznosilo je 1:47 minuta.  Nakon njih šutirala je ekipa Los Anglesa koju je predvodio Pau Gasol. Oni su nakon 30 sekundi došli do posljednje pozicije a Brent Barry je pogodio šut nakon još 30 sekundi.

Treæa je nastupila ekipa iz Sacramenta kod koje je Chris Webber imao velikih problema pri gaðanju trice. Tyreke Evans je nekoliko puta bio blizu pogotka sa centra, no na kraju je šut pogodila Nicole Powell a njihovo vrijeme je bilo sekundu brže od Atlante, 1:46. Posljednji su nastupili domaæini, ekipa Teksasa. Prvih pet pozicija pogodili su nakon 30-ak sekundi a posljednju je riješio Kenny Smith te su s vremenom 1:28 napredovali u finalnu rundu u kojoj su igrali protiv Los Angelesa.

Prvi su u konaèni obraèun krenili domaæini. Nakon samo 17 sekunda došli su do posljednje pozicije za šut a Nowitzki je ubrzo pogodio i postavio odlièno vrijeme od 34 sekunde. Los Angeles je malo sporije krenuo te do posljednje pozicije došao nakon 20-ak sekundi, ali nisu uspjeli brzo pogoditi šut s centra. Gasol je zabio nakon 55 sekundi što je oznaèilo slavlje Texsasa.

Nowitzki, Smith i Becky Hammond ovogodišnji su pobjednici Haier Shooting Starsa. “Dirk je bio odlièan pa æe biti i MVP sutrašnje utakmice“, rekao je popularni Smith pri dodjeli trofeja. “Osjeæala sam se dobro i znala sam da æe Dirk i Kenny pogoditi svoje šuteve“, izjavila je èlanica San Antonio Silver Starsa nakon èega su teksašani dobili veliki trofej pobjednika.

Latest Posts

NE PROPUSTITE