Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dominique Wilkins se prisjetio trash-talka Larryja Birda

Atlanta Hawksi u srijedu gostuju u dvorani Celticsa, što znači da se legenda kluba Dominique Wilkins vraća u Boston kao komentator. Svaki put kada se vrati u grad Birda, Orra, Russella i Bradyja, Wilkins se prisjeti igračkih dana i rivalstva s najpopularnijim, a po mnogima i najboljim igračem u povijesti Celticsa.

Wilkins se prisjetio rookie sezone i Birda u trash-talk raspoloženju: ”Jedna od prvih utakmica protiv Birda, idem mu pružiti ruku prije starta susreta, a on me samo hladno pogledao s rukama iza leđa.”

”Iznenadio sam se. I tako krene susret, a Bird mi priđe i reče ‘momčino ti nisi igrač za ovu ligu’. Nisam mogao vjerovati, sve se dogodilo tako brzo, nisam znao što misliti.”

”Bird ima loptu i ja ga čuvam i rekao mi je, ‘ja ne znam zašto me čuvaš momčino, ne možeš me zaustaviti.’ Nakon toga pogodi tricu. Idući napad ga ponovno čuvam i opet mi reče, ‘napravili su pogrešku što su te stavili da me čuvaš’. I opet pogodi tricu.”

Wilkins je nakon toga poludio: ”Sada sam ja vruć, u jednom napadu Bird je trčao unatrag i krenuo sam na njega. Skočio sam, on me pokušao blokirati, ali sam tako snažno zakucao loptu da je Bird udario u donji dio koša. Podigao se i rekao mi, ‘drag si mi rookie, imaš hrabrosti.’ Na trenutak sam bio sretan, a on mi je rekao, ‘ali svejedno ću ti zabiti 40 večeras.’ ”

”Ipak sam ja pobijedio, zabio je samo 39”, rekao je Nique s osmijehom na licu. (evo i boxscorea te utakmice, Bird je stvarno zabio 39 poena, nadodao je i 7 dodavanja, uz šut 18/22. Celticsi su pobijedili 117:95.)

Latest Posts

NE PROPUSTITE