Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Don Nelson uskoro u Kuæi slavnih

Trener s najviše pobjeda u povijesti NBA lige Don Nelson u razgovoru za ESPN potvrdio je da æe uskoro biti primljen u košarkašku kuæu Kuæu slavnih u Springfieldu.

Don Nelson, koji je kao trener u NBA ligi radio od 1976. pa sve do 2010. godine, ostvario je 1.333 pobjede, te je uslijed toga izabran meðu 10 najboljih stratega u povijesti lige.

Trenersku je karijeru okonèao na klupi Golden Statea koje je u dva navrata vodio ukupno 10 sezona, dok je najviše vremena proveo vodeæi Milwaukee. S Bucksima je u 11 sezona samo dva puta ispustio doigravanje, a tri je puta dosegnuvši konferencijsko finale ostvarivao najbolje plasmane karijere.

Premda se službeno priopæenje o njegovom ulasku u Hall of Fame oèekuje u ponedjeljak Nelson je informaciju podijelio u razgovoru za amerièki ESPN.

“Velika je to èast na kraju karijere. Bile su to sjajne godine, a ja sam proživio lijepo vrijeme trenirajuæi košarkaše. Inaèe ne oèekujem i nemam potrebe za nagradama, ali na ovu sam vrlo ponosan kao i èitava moja obitelj” rekao je Nelson.

Najstarije od njegovo petoro djece, sin Donnie Nelson ostao je u oèevim košarkaškim vodama. Trenutno je na funkciji generalnog menadžera aktualnih prvaka Dallas Mavericksa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE