Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dončić i Mavsi poravnali, Kelti poveli 2:0

‘Raptorsi’ su u drugom susretu protiv ‘Netsa’ slavili sa 104:99 čime su stigli na pola puta do polufinala Istoka. Branitelji naslova su utakmicu prelomili tek u završnoj četvrtini koju su dobili sa 30-19. Igrači ‘Brooklyna’ su bolje ušli u drugi dvoboj i već sredinom prve dionice imali +14 (26:12). Međutim, ‘Raptorsi’ brzo uspostavljaju ravnotežu, a na veliki odmor odlazi se vodstvom ‘Netsa’ 53-50. Nakon početne trice Lowryja za 53-53, momci iz Brooklyna rade 10-0 za 63-53, da bi se od tog trenutka njihova zaliha koševa počela topiti. A definitivno se istopila točno devet minuta prije kraja kada je kanadski sastav poveo 84-83, preuzeo konce igre u svoje ruke i nešto kasnije utakmicu zaključio u svoju korist. Najefikasniji igrači ‘Toronta’ bili su Norman Powell i Fred VanVleet sa po 24 poena, dok je kod ‘Netsa’ najraspoloženiji bio Garrett Temple. 

30 poena Donovana Mitchella, od čega čak 21 u trećoj četvrtini, ‘Jazzu’ je u drugom susretu protiv ‘Nuggetsa’ bilo dovoljno za pobjedu, za razliku od njegovih 57 dva dana ranije kada su igrači iz Denvera poveli u seriji. Mitchell je ovaj put potrošio manje lopti, ali sa izuzetno visokim postotkom realizacije (šut iz igre 10/14, trice 6/7, bacanja 4/4), a prilično raspoložen bio je još jedan bek ‘Jazza’, Jordan Clarkson (26p, šut 9/18, trice 4/9). ‘Jazzeri’ su početkom zadnje dionice imali i +31, pa je utakmica prilično rano izgubila svaku rezultatsku neizvjesnost. Kod ‘Nuggetsa’ Jamal Murray (14p) nije uspio ponoviti sjajnu igru iz prošlog susreta, a Nikola Jokić (28p-11s-6a) i Michael Porter Jr. bili su najefikasniji igrači poraženog sastava.

Nakon što su ‘Sixersi’ dobili prvih 12 minuta sa 33-27, u sljedeće dvije četvrtine ‘Celticsi’ su im ubacili 71 poen, primivši ih u isto vrijeme 42 za ukupnih 98-75, pa je i ovaj susret (foto-prilog) riješen puno prije zadnjeg zvuka sirene. Fantastičnu utakmicu odigrao je Jayson Tatum koji je u svoja 33 poena ugradio 8 pogođenih trica iz 12 pokušaja što još nikad u povijesti NBA lige nije uspjelo nekom igraču do 22 godine starosti. Kemba Walker (22p) i Jaylen Brown (20p) su uz Tatuma najviše doprinijeli novom uspjehu ‘Bostona’, dok je ‘Philadelphiju’ i ovaj put predvodio kamerunski centar Joel Embiid. Sa ovako razigranim Tatumom, koji je u prvom susretu ubacio samo poen manje, ‘Kelti’ bi mogli i ‘pomesti’ svoje prve protivnike u ovogodišnjem doigravanju.

jaylen-brown-boston-celtics

U posljednjem noćašnjem susretu ‘Dallas’ je uspio izjednačiti protiv ‘Clippersa’ i prilično zabrinuti Doca Riversa i njegov stručni stožer. Europski dvojac je ponovno nosio ‘Mavse’, Luka Dončić je za 28 minuta postigao isto toliko koševa, uz 8 skokova i 7 asistencija, dok je Kristaps Porzingis ubacio 23 poena uz 7 uhvaćenih lopti. S druge strane, najefikasniji je bio Kawhi Leonard (35p-10s), a jedan od razloga poraza ‘Clippersa’ je očajna šuterska večer Paula Georga (14p-10s, šut 4/17, trice 2/10). IVICA ZUBAC je igrao nešto manje nego u prvom susretu, 18 minuta, a za to vrijeme je potrošio svega dvije lopte iz igre (1/2, bacanja 1/2) za ukupno 3 poena, uz 4 skoka. Inače ‘Dallas’ je dobio tri četvrtine, dok je posljednja završila neriješeno, pa se njihovoj pobjedi nema što zamjeriti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE