Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dončić završio prvi playoff karijere: Njegove brojke su čudesne

Dallas Mavericksi noćas su se oprostili od sezone porazom od LA Clippersa koji su tako došli do 4:2 u seriji te se plasirali u polufinale Zapada. Velika šteta za Mavse je što im ozlijeđeni Kristaps Porzingis nije mogao pomoći pa je Luka Dončić ostao „usamljen“. Međutim, navijači i mediji diljem svijeta oduševljeni su Dončićevim igrama u njegovom prvom playoffu u NBA ligi.

Slovenac je doigravanje završio s prosjekom od 31 poena uz 9,8 skokova te 8,7 asistencija. Bitno je spomenuti kako je pritom njegov šut iz igre bio visokih 50%. Koliko su njegove partije bile nevjerojatne, najbolje govori i podatak da su samo petorica košarkaša u NBA povijesti ubacivala više poena u svome prvom playoffu, bili su to: Kareem Abdul Jabbar, Rick Barry, Wilt Chamberlain, Bob McAdoo te Anthony Davis. Veliki Michael Jordan (29,3 poena) i LeBron James (30,8 poena) ostali su na ovoj listi iza Dončića.

Isto tako, Dončić je prvi košarkaš u NBA koji je u svome prvom doigravanju bio na prosjeku od minimalno 31 poena, 8 skokova i 8 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE