Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dončićev novi triple-double, Giannis brojao do 43

DRAGAN BENDER je susret u Salt Lake Cityju protiv ‘Utah Jazza’ započeo u petorci ‘Sunsa’, ali se za 14 minuta provedenih na terenu nije uspio upisati u listu strijelaca pokušavši to napraviti samo jedanput, a u visokom porazu svoje momčadi sudjelovao je sa 5 uhvaćenih lopti. Najraspoloženiji suigrač bio mu je Josh Jackson (27p-4s-7a-5ol), dok je pobjednički sastav predvodio Donovan Mitchell (21p). Gosti iz Phoenixa igrali su bez Devina Bookera.

Novu vrhunsku predstavu odradio je Giannis Antetokounmpo koji je jubilarnu 40. pobjedu ‘Bucksa’ u 53 odigrane utakmice začinio sa 43 poena uz vrhunsku realizaciju 17/21. Raspoložen je bio i Eric Bledsoe (22p-11a), dok je domaći sastav najefikasnijeg igrača imao u Bradleyu Bealu (30p-8s). ‘Wizardsi’ su u jednom trenutku prvog poluvremena bili u minusu za čak 25 poena, a u prvoj četvrtini primili su okruglih 50, tako da je ova utakmica već zarana izgubila rezultatsku draž.

Nikola Jokić je stigao do još jednog ‘triple-double’ ostvarenja (25p-14s-10a), ali njegovi ‘Nuggetsi’ ni noćas nisu slavili, čime su ‘Warriorse’ doveli u komotnu poziciju na čelu tablice Zapadne konferencije. Nadigrali su ih ‘Netsi’ na svom terenu u Brooklynu pogodivši 19 od 34 ispucanih trica (55,9%). D’Angelo Russel je opet bio najbolji igrač ‘Mrežica’ (27p-6s-11a, trice 6/9), a odličnu je utakmicu odigrao i DeMarre Carroll (18p-10s-6a-4ol).

Julius Randle se vratio među svoje ‘Pelikane’ nakon ozljede, a u susret protiv ‘Bikova’ odigranog u Chicagu ušao je s klupe. Igrao je 31 minutu i postigao isto toliko koševa, uz 7 skokova, dok su domće predvodili Lauri Markkanen (30p-10s) i Zach LaVine (28p-8s-7a). Inače, ‘Bullsi’ su pred susret sudjelovali u razmjeni u kojoj su u Washington poslali Jabarija Parkera i Bobbyja Portisa, dok je u suprotnom pravcu otišao Otto Porter Jr.

I kad ga ne ide, Luka Dončić uspijeva obilježiti utakmicu nečim posebnim. Ovaj put je to bio njegov već treći ‘triple-double’ u NBA karijeri (19p-10s-11a), ostvaren u jednoj od najgorih večeri u karijeri, barem kada je njegov šut u pitanju. Naime, susret je završio sa 20 ispucanih lopti iz igre od kojih je samo 5 pronašlo put do koša, a trice je gađao 2/10. S druge strane, ‘Hornetse’ je predvodio Kemba Walker sa 30 poena, 11 skokova i 6 asistencija. Zanimljivo, za vrijeme treće četvrtine utakmice otkrivena je vijest da je Harrison Barnes razmijenjen i poslan u ‘Sacramento’ za Justina Jacksona i Zacha Randolpha. U posljednjoj četvrtini Barnes nije ulazio u igru.

James Harden je ubacio novih 36 poena pogodivši 8 trica iz 13 pokušaja, a ukupan šut iz igre bio mu je polovičan (13/26). S obzirom da je pobjednik susreta u Sacramentu odlučen puno prije isteka vremena, ‘Brada’ se nije dodatno trebao trošiti u posljednjoj četvrtini već je otišao na zasluženi odmor, propustivši mogućnost da ubaci i puno više koševa. U domaćem sastavu najviše poena postigao je Buddy Hield (20), a uspio je uhvatiti i 10 lopti.

‘Warriorsi’ su dobro ‘ispeglali’ goste iz San Antonija ubacivši im 141 poen, što sigurno neće dobro sjesti Greggu Popovichu, čovjeku koji baš i ne podnosi kad košarka postane igra velikih brojki. Međutim, unatoč zavidnom broju postignutih poena, ‘Ratnici’ nisu imali nekog posebno nadahnutog igrača, što je inače kod njih čest slučaj. Klay Thompson je bio prvi strijelac sa 26 poena dok je Kevin Durant uz 23 poena skupio 8 skokova i 9 asistencija. Australac Patty Mills predvodio je neraspoložene ‘Mamuze’ sa 16 ubačenih poena.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE