Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Došlo je vrijeme za Rodneya Stuckeya

Ovako na prvi pogled, Detroit izgleda isto. Nije bilo zvuènog tradea i nije došao nijedan slobodni igraè koji bi digao na noge navijaèe i natjeralo ih da s velikim išèekivanjem uðu u novu sezonu. Ali kada se pogleda malo bolje vidi se nešto što nisu imali na poèetku prošle sezone, ovakvog Rodneya Stuckeya.

Prije nego što kažete da je Stuckey bio ovdje i prošle godine, što je istina, nije bio OVAJ Stuckey. Od njega se ove godine oèekuje puno veæa uloga nego li lani kada je povremeno mijenjao Billupsa i Hamiltona.

Stuckey, 22, bi trebao ove sezone imati približno istu minutažu kao i dvojac startera. Prošle sezone Billups je u prosjeku igrao 32, a Hamilton 33 minute. Rodney je igrao 19 minuta po utakmici. To vam dovoljno govori kakvo mišljenje o njemu imaju u Detroitu, igraèu koji je prije dvije sezone došao sa sveuèilišta Eastern Washington.

On æe biti zvijezda u ovoj ligi,” o njemu je rekao Michael Curry, trener Detroita nakon pobjede protiv Bucksa, 85-71. “Razlog zbog kojeg mislim tako: on želi biti zvijezda. Ima pravi temperament, držanje, radne navike i njegova vještina može samo napredovati. Ima sve ono što se traži.”

To ste mogli vidjeti i u prvom susretu predsezone u pobjedi protiv Miamia. Stuckey je skupio 23 koša i 6 asistencija u 30 minuta. Protiv Bucksa je imao 9 koševa i 3 asistencije u 21-u minutu. U dva nastupa kao èlan poèetne petorke u prošlogodišnjem doigravanju, kao zamjena za ozlijeðenog Billupsa u seriji protiv Orlanda, Rodney se posebno istaknuo. Tu je njegovo samopouzdanje naraslo do neba. Nije loše odigrao ni u konferencijskom finalu protiv Bostona gdje je imao prosjek od 10 koševa po utakmici. Ukratko, NBA liga za je zamijetila. “Kada èuješ dobra i pozitivna mišljenja o sebi, naravno da ti naraste samopouzdanje,” rekao je Stuckey.

Da budemo iskreni, nitko ne bi bio šokiran da je Joe Dumars, predsjednik Detroit Pistonsa, preko ljeta mijenjao Billupsa ili Hamiltona da malo pokrene ekipu. Da se to kojim sluèajem dogodilo, Stuckey bi postao starter. Iako nije, svejedno bi minutaža trebala narasti.

Ja sam spreman za svaki izazov. Ova godina æe biti zabavna. MC želi isprobati i nešto sa tri beka i na to sam spreman,” kaže Stuckey.

Hamilton kaže da ove godine oèekuje mnogo od Rodneya: “Govorim mu cijelo vrijeme da je s novakom u ligi gotovo. Od njega oèekujem da izaðe na teren i odigra kako je igrao posljednja dva mjeseca prošle sezone.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE