Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Double double Ivice Zupca, Netsi poraženi nakon dva produžetka na Irvingovom povratku

U uvjerljivoj domaćoj pobjedi ‘Clippersa’ nad ‘Kingsima’ IVICA ZUBAC je za 23 minute igre upisao ‘double-double’ od 11 poena i 12 skokova, iako je opet morao prepustiti mjesto u startnoj petorci povratniku u sastav Sergeu Ibaki. Zubac je iz igre imao realizaciju 4/5, a pogodio je i sva tri slobodna bacanja. Kawhi Leonard je za domaće ubacio najviše (32p-5a-6ol), na visini zadatka bio je i Paul George (19p-7s-12a), dok je ‘Kraljeve’ iz Sacramenta i ovaj put predvodio De’Aaron Fox (25p-7a).

‘Spursi’ se nisu dobro proveli na gostovanju kod ‘Warriorsa’, a LUKA ŠAMANIĆ bio je jedini igrač poražene momčadi koji nije ulazio u igru. Dejounte Murray (22p-6s) predvodio je neprecizne strijelce ‘San Antonija’ koji su trice gađali 4/33, dok je prvo ime utakmice bio ‘Ratnik’ Steph Curry (26p-11s-7a).

I dalje igrajući bez DARIJA ŠARIĆA, ‘Phoenix Sunsi’ su slavili u Houstonu kod renoviranih ‘Raketa’ koje je u reketu stručno ‘rastavljao’ Deandre Ayton (26p-17s-5bl), a izvan reketa dodatno mučio Devin Booker (24p). Victor Oladipo i Eric Gordon sa po 22, te Christian Wood sa 20 poena, uz 11 skokova, bili su vodeći strijelci domaćih.

Utakmica koja je noćas privlačila najveću pažnju, barem kada je Istočna konferencija u pitanju, odigrana je u Philadelphiji gdje su ‘Sixersi’ ugostili ‘Celticse’ i svladali ih nakon preokreta u posljednjoj četvrtini. Novu veliku predstavu imao je centar domaćih, Kamerunac Joel Embiid (42p-10s), dok su bostonski sastav, u odsutnosti Jaysona Tatuma, predvodili Jaylen Brown (26p) i Marcus Smart (25p).

Pažnju sve više privlače utakmice ‘Brooklyn Netsa’. Oni su ‘skoknuli’ do Clevelanda gdje su morali raditi i prekovremeno, a na kraju im se to nije ni isplatilo. Naime, poraženi su nakon dva odigrana produžetka, a u utakmici koja je trajala 58 minuta ‘čiste igre’, član ‘Cavsa’ Colin Sexton (42p) uspio je zasjeniti sve tri velike zvijezde ‘Netsa’ koje su prvi put nastupile zajedno. James Harden je upisao svoj drugi ‘triple-double’ u novom dresu (21p-10s-12a), Kevin Durant je također bio jako blizu toga (38p-12s-8a) dok je Kyrie Irving bio najveći potrošač lopti (37p, šut 15/28) čime je u startu pokazao da mu ne pada na pamet biti ‘treća violina’ ‘Mrežica’.

Luka Dončić i njegovi ‘Mavsi’ slavili su u Indianapolisu, a Slovenac je utakmicu završio sa novim ‘trostruko-dvostrukim’ učinkom (13p-12s-12a). Prvi strijelac ‘Dallasa’ bio je Latvijac Kristaps Porzingis (27p-13s), a domaćih ‘Pacersa’ Malcolm Brogdon (26p-5a).

U Atlanti i Minneapolisu odigrane su utakmice s nešto manje atraktivnim protivnicima, ali su zato bile izuzetno uzbudljive. U prvoj su ‘Hawksi’ nakon produžetka svladali ‘Pistonse’, a uz dvojicu najefikasnijih ‘Jastrebova’, Trae Younga (38p-10a) i Johna Collinsa (31p-11s), posebno se istakao Švicarac Clint Capela koji je uz 27 postignutih poena uhvatio čak 26 lopti. Kod ‘Pistonsa’ je opet najviše ubacio Jerami Grant (32p).

Igrači ‘Orlando Magica’ postigli su svega jedan poen više od ‘Wolvesa’, a ovu ‘ludu’ tricu odluke: https://www.youtube.com/watch?v=YbqdYQm3MPY ubacio je Cole Anthony. Nikola Vučević ponovno je bio prvo ime ‘Magica’ (28p-8s), a najefikasniji ‘Vuk’ iz Minnesote bio je D’Angelo Russell (19p-6a).

U sudaru dviju momčadi koje su u prethodnim sezonama nastupile u velikom NBA finalu, a trenutno su u donjem dijelu tablice Istoka, ‘Miami’ je kao gost, ponajviše zahvaljujući odlično odigranoj zonskoj obrani, nadigrao ‘Toronto’. Najraspoloženiji u redovima ‘Heata’ bio je igrač s klupe Kendrick Nunn (28p-8s-5a), dok je za kanadsku momčad najviše pružio Fred VanVleet (24p-5s-9a).

Latest Posts

NE PROPUSTITE