Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Double-double Žižića, Brada nastavio 30+niz

Cavaliersi’ su uspjeli ostvariti dvije pobjede zaredom, tek drugi put u sezoni, a ANTE ŽIŽIĆ je povezao dvoznamenkasti broj skokova i koševa za novi ‘double-double’. Početak slavlja nakon susreta sa ‘Wizardsima’ Ante je dočekao sa po 12 poena i uhvaćenih lopti čime je bio i prvi skakač utakmice. Iz igre je pucao 6/10. ‘Cavsi’ su vodili i sa 25 poena prednosti, ali su na kraju jedva iščupali pobjedu. Jordan Clarkson sa 28 i Turčin Cedi Osman sa 26 poena bili su najefikasniji, dok je u sastavu iz Washingtona prednjačio Bradley Beal (31p).

Još jednu zahtjevnu utakmicu dobili su ‘Bucksi’ čime su se učvrstili na prvom mjestu Istočne konferencije. Na gostovanju u Detroitu bili su bolji od ‘Pistonsa’ držeći cijelo vrijeme utakmicu pod svojom kontrolom. Prvo ime susreta ponovno je bio Giannis Antetokounmpo (21p-11s-8a), dok je najbolji strijelac bio domaći igrač Reggie Jackson sa učinkom sezone (25p). Ovom pobjedom igrači ‘Milwaukeeja’ su prvi put u povijesti uspjeli ‘pomesti’ sastav iz Detroita u regularnoj sezoni, dobili su ih u sva četiri odigrana susreta.

Iako je dvojac ‘All-Star’ igrača iz Oklahome još jednom zablistao, ovaj put u Orlandu, za pobjedu ‘Thundera’ ipak je najzaslužniji onaj treći – Nijemac Dennis Shroder koji je kreirao preokret u posljednjoj četvrtini postigavši u tom razdoblju igre čak 18 poena. Paul George je ubacio 37 poena, dok je Russell Westbrook stigao do novog ‘triple-doublea’. Ovaj put je imao i skromniju potrošnju lopti (7/12), a utakmicu je završio sa 23 poena te sa po 14 skokova i asistencija. S druge strane, sastav ‘Magica’ opet je najboljeg igrača imao u crnogorskom reprezentativcu Nikoli Vučeviću (27p-11s-5a).

Netsi’ i dalje ne ispuštaju šesto mjesto, ma koliko im pratnja bila uporna. Noćas su slavili protiv ‘Bullsa’ na svom terenu u Brooklynu, a sve konce utakmice opet je u svojim rukama držao nekadašnji ‘Laker’ D’Angelo Russell. Još je jednom svoju izvedbu zaokružio sa 30 ubačenih poena, uz 7 asistencija, a prvog pomagača imao je u Shabazzu Napieru (24p). Zach LaVine sa 26 i Jabari Parker sa 22 poena predvodili su ‘Bikove’ iz Chicaga. Bila je ovo deveta uzastopna domaća pobjeda ‘Mrežica’.

James Harden je uspio nastaviti svoj ‘beskonačan’ niz odigranih utakmica sa 30 i više postignutih poena, ali njegovi ‘Rocketsi’ ovaj put nisu slavili. Iznenadili su ih ‘Pelicansi’ u susretu u kojemu igrače iz Houstona nije služio šut za tri poena (9/31). ‘Brada’ je postigao 37 poena i bio uobičajeno prvi strijelac utakmice, a koševima je pridodao 11 skokova, 6 asistencija i 4 osvojene lopte. U gostujućem sastavu u kojemu nije bilo Anhonyja Davisa i Juliusa Randlea ponovno je oduševio Jahlil Okafor (27p-12s), a sjajan učinak imao je i Jrue Holiday (19p-6s-8a-6bl).

DRAGAN BENDER je vraćen na klupu ‘Sunsa’, a u tijesnom porazu u San Antoniju sudjelovao je sa samo tri minute igre, bez postignutog koša. Da domaće ‘Mamuze’ ne dođu lako do pobjede pobrinuo se Devin Booker koji im je utrpao 38 poena uz 7 asistencija. Momčad Gregga Popovicha u dramatičnoj završnici ipak je slavila, zahvaljujući ovom pogotku Rudyja Gaya (16p) u posljednjoj sekundi utakmice: https://www.youtube.com/watch?v=MwgoAUhqrZ8. Inače, najefikasniji igrač pobjedničke momčadi bio je već tradicionalno LaMarcus Aldridge (29p-14s). Bio je ovo ‘Sunsima’ 11. poraz u nizu u susretima odigranim u San Antoniju.

Joel Embiid i ‘Sixersi’ ipak su bili prevelik zalogaj ‘Lakersima’ za koje ni noćas nisu nastupili LeBron James, Lonzo Ball i Kyle Kuzma. Iako su imali nadahnutog Brandona Ingrama koji je utakmicu završio sa rekordom karijere od 36 ubačenih poena uz sjajan šut (16/20), pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno već nakon prvih 12 minuta igre koje su gosti dobili sa velikih 39:20. Kada je sastav iz Philadelphije otišao i na dvostruki broj ubačaja (48:24), sve je mirisalo na pravi debakl ‘zlatno-ljubičastih’, ali oni iznenada rade seriju od čak 16 uzastopnih poena i bude nadu u potpuni preokret. Međutim, ‘Sixersi’ se vrlo brzo vraćaju na dvoznamenkastu prednost, a kako se utakmica bližila kraju nada kod domaćih je polako kopnila. IVICA ZUBAC je igrao 17 minuta i postigao 7 poena (šut 2/5), dok je s druge strane puno kvalitetniji učinak imao Joel Embiid koji je bio prvi strijelac i skakač pobjedničkog sastava (28p-11s-6a).

Latest Posts

NE PROPUSTITE