Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Doug Collins rekao da više neće trenirati 76erse

Ako ćemo vjerovati izvorima bliskim NBA ligi, Doug Collins, trener momčadi Philadelphia 76ersa, sljedeće sezone više neće biti glavni trener ekipe. 62-godišnji Collins je navodno kontaktirao čelnike Sixersa te im otvoreno rekao da više ne želi biti na klupi ekipe, ali da uvijek ostaje otvoren za druge poslove u franšizi.

Sixersi su trenutno na omjeru 33-47 te su deveta ekipa konferencije Istok. Nakon što su prošle godine dogurali do polufinala konferencije, tijekom ljeta su u redove doveli centra Andrewa Bynuma u nadi da će izazvati sami vrh Istoka. Međutim, Bynum je ozlijedio koljeno, sezona je propala, a razmjena igrača se pokazala izrazito neuspješnom. Iz kluba su otišli Andre Iguodala, Nikola Vučević i Mo Harkless.

Čelnici Sixersa su Collinsu htjeli produžiti ugovor na sljedeću sezonu te mu isplatiti 4,5 milijuna dolara, ali ih je bivši trener Michaela Jordana pristojno odbio. Jedina stvar koja je Collinsa mogla odbiti je budućnost ekipe koja u ovom trenutku ne izgleda baš najbolje.

Legenda 76ersa Julius Erving se osvrnuo na priču o Collinsu: “Klub ne smije dopustiti da Collins ode. Nećete naći boljeg trenera i učitelja od njega.”

Collins je u svojoj trenerskoj karijeri bio trener Chicago Bullsa (1986.-1989.), Detroit Pistonsa (1995.-1998.) i Washington Wizardsa (2001.-2003.), a Sixerse trenira od sezone 2010/11. Kao igrač je cijelu karijeru proveo u dresu Philadelphia 76ersa, a All-Star utakmicu je igrao četiri puta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE