Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dowdellu još jedna prilika, Dragiè uskoro na parket

Èelnici Phoenix Sunsa odluèili su Zabianu Dowdellu ponuditi još jedan 10-dnevni ugovor. Naime prva prilika mu je “istekla” prije nekolika dana nakon utakmice protiv Thundera kada je upisao 4 poena i 2 asistencije za 13 minuta provedenih na parketu.

Inaèe u posljednje tri utakmice Dowdell je zabilježio 12 poena, 6 asistencija, ujedno i 6 izgubljenih lopti za ukupno 37 minuta.

“Igrao je bez straha. Doduše bilo je nekoliko grešaka, ali opæenito odradio je dobar posao,” komentirao je njegovu igru trener Sunsa, Alvin Gentry.

26-godišnji organizator igre ima i europsko iskustvo igrajuæi za francuski Nancy. Uz to dvije godine je proveo i u razvojnoj ligi NBA, a nastupio je i na ljetnim ligama za ekipi uz Phoenixa.

191-centimetara visoki košarkaš æe se u narednih nekoliko dana morati (još jednom) nametnuti svojim poslodavcima i uvjeriti ih da ima mjesta i za njega u njihovoj ekipi. Sunsi trenutno imaju bez Dowdella 13 igraèa u rosteru što im omoguæuje dovoðenje još dvojice igraèa.

Dragiè se vraæa krajem tjedna

Inaèe Gentry i dalje ne može raèunati na Gorana Dragièa koji bi mogao biti spreman za susret protiv Warriorsa. „Konaèno osjeæam prst na nozi, živci su se vratili,“ komentirao je slovenski reprezentativac i dodao:

„Teško je nemoæno gledati suigraèe sa klupe. Volio bih im pomoæi, ali je to trenutno nemoguæe. Moram prièekati još nekolika dana, naporno raditi jer moja forma najvjerojatnije nije najbolja.“

Slovenski reprezentativac je ove sezone na prosjeku od 7,7 poena, 1,8 skokova i 3,1 asistencije po susretu. Hoæe li dobiti konkurenciju do kraja sezone ili je to samo privremeno rješenje dok se potpuno ne oporavi vidjet æemo uskoro.

Latest Posts

NE PROPUSTITE