Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dozirana minutaža i broj utakmica za Embiida

Philadelphia 76ersi mogu biti više nego zadovoljni dosadašnjim poslom koji su napravili tijekom rebuildinga. Visoke pozicije na draftu donijele su masu talenta na rosteru pogotovo kada je riječ o igračima na visokim pozicijama. Draftovi su se redali a tim redoslijedom birani su Nerlens Noel, Joel Embiid, Dario Šarić, Jahlil Okafor te ovogodišnji prvi izbor Ben Simmons.

Jedan od nabrojanih prospekata 76ersa zamalo da razočara navijače iz Savezne Države Pennsylvanije uslijed brojih problema s ozljedama. Naravno riječ je o trećem picku drafta 2014 Embiidu koji je od dolaska u ligu propustio dvije kompletne sezone.

Sada pred početak nove NBA sezone osjeća se spremnim te će po prvi puta nastupiti u službenoj NBA utakmici. No, kako kažu iz tabora Philadelphije Joel će imati ograničenu minutažu te neće nastupati u back-to-back utakmicama na samom početku svoje rookie sezone. Embiidove minute vjerojatno će rasti kako sezona bude odmicala ako ga zaobiđe prokletstvo ozljeda zbog kojeg je operirao desno stopalo te bio uskraćen za dvije NBA sezone.

Osim privikavanja na NBA košarku i straha od povreda na Embiidovu minutažu utjecat će faktor kako su Noel i Okafor već „iskusni“ NBA igrači te će dobiti više prilike od strane Bretta Browna s obzirom na to da glavni trener 76ersa očekuje mnogo više od ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE