Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Alec Burks

Aleca Burksa se smatra najboljim bekom šuterom na ovogodišnjem draftu veoma siromašnom igraèima tog profila. Sva predviðanja ga smještaju u top15 izbora, a najèešæe je spominjan u kombinacijama s Bucksima koji biraju deseti po redu.

Prednosti

Burks ima odliènu visinu, raspon ruku i ukupne atletske sposobnosti za poziciju beka šutera. Odlièno kontrolira loptu, te èak pokazuje neke odlike razigravaèa igre. Odlièan je u prodorima pod koš i šutira mnogo slobodnih bacanja (7,9 pokušaja po utakmici uz zavidnih 82% uspješnosti). Odlièan je na otvorenom terenu i u kontrama, te pokazuje odlièan pregled igre i želju za kreacijom šansi za ubaèaje svojih suigraèa. Solidan je obrambeni igraè, te posjeduje graðu i atletske sposobnosti da bude iznadprosjeèan defenzivac i na NBA razini.

Slabosti

Jedna od slabosti Burksa je nedostatak mase, što bi mu u jaèoj konkurenciji NBA lige moglo predstavljati problem pri probojima pod obruè gdje æe ga èekati snažniji momci (Howard, Bynum, Ibaka…) nego u sveuèilišnoj košarci. Osim toga, nedostaje mu konstanta u vanjskom šutu, kako u onom s poludistance, tako i u onom za tri poena (29% uspješnosti sa sveuèilišne linije za tri poena svakako zahtjeva važniji napredak). Takoðer, na sljedeæoj razini æe morati nauèiti igrati više bez lopte, jer kao rookie sigurno neæe imati priliku je toliko imati u rukama, kao što je to radio u svom sveuèilišnom timu. Ipak, svi nabrojani nedostatci se mogu ispraviti, pa stoga Burks daljnjim napretkom svakako može izrasti u kvalitetnu dvojku u poèetnoj petorci neke NBA momèadi.

Statistika:
Burks je za svoj Colorado odigrao odliènu all-round sveuèilišnu sezonu. U 31,3 minute na parketu je u prosjeku bilježio 20,5 poena, za dvojku izvrsnih 6,5 skokova, te isto tako i više nego solidnih 2,9 asistencije. Ovdje nadodati možemo i 1,1 ukradenu loptu po susretu.

Osobni karton:
Ime i prezime: Alec Burks
Datum roðenja: 20.7.1991.
Pozicija: Bek šuter
Sveuèilište: Colorado

Latest Posts

NE PROPUSTITE