Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Bismack Biyombo

Bismack Biyombo je potencijalno visokih pickova na ovogodišnjem draftu možda i najveæa nepoznanica. Ovaj 206cm visoki centar, odnosno krilni centar iz Konga je iz anonimnosti izašao nakon solidne sezone u španjolskoj prvoj ligi koju je odigrao u dresu Fuenlabrade kao 18-godišnjak.

Prednosti

Biyombo je prije svega izuzetno atletski nadaren. Premda nema impozantnu visinu za visoke pozicije, ono što ga èini posebnim je njegov ogroman raspon ruku od 231 cm (vertikalni doseg mu je veæi od onog Dwighta Howarda prije drafta). Osim toga, lakoæom se kreæe terenom, te je brži od veæine igraèa na pozicijama koje pokriva. Zbog veæ navedenih mjera ima veliku šansu da postane elitni bloker i veoma dobar skakaè u NBA ligi. Navodno ima i iznimnu radnu etiku, te brzo uèi. Prednost je i njegova mladost (još nije navršio ni 19 godina), na raèun koje mnogi struènjaci smatraju kako ima još dovoljno mjesta za napredak, pogotovo u ofenzivnom dijelu igre.

Slabosti

Biyomba ipak svi smatraju tzv. “projektom“. Njegov ofenzivni arsenal je daleko od zadovoljavajuæeg za igru protiv najboljih igraèa na svijetu na svojoj poziciji. Kronièan nedostatak tehnike i napadaèke igre su zamijetili svi skauti na individualnom workoutu kojeg je Biyombo održao prije nekoliko dana u Trevisu. Dovoljno je spomenuti samo izjavu jednog od prisutnih skauta koji je natuknuo kako je Bismack upravo odigrao utakmicu “jedan na nijedan” i uspio izgubiti. Taj workout je negativno utjecao na njegov potencijalni plasman na ovogodišnjem draftu. Dok ga se do prije tjedan dana moglo vidjeti u nekim predviðanjima i u top 10 pickova, sada ga se najèešæe spominje u kombinacijama poslije prvih 15 izbora.

Statistika:
U prvoj španjolskoj ligi je ostvario veoma zapažene prosjeke na temelju kojih bi se ipak možda mogao ugurati u top 15 pickova. U 17,0 minuta provedenih na parketu Biyombo je prosjeèno ubacivao 6,4 poena, te dodao 5,1 skokova i 2,3 blokade uz 56% šuta iz igre.

Osobni karton:
Ime i prezime:  Bismack Biyombo
Datum roðenja: 28.8.1992.
Pozicija: Centar/visoko krilo
Klub: Fuenlabrada

Latest Posts

NE PROPUSTITE