Thursday, December 1, 2022

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Brandon Knight

Ovogodišnji draft ponajprije obiluje vrhunskim razigravaèima, a kao jedan od takvih je i Brandon Knight, koji dolazi sa sveuèilišta Kentucky. Unatoè brojnosti razigravaèa, Brandon slovi za jednoga od ponajboljih, te se oèekuje da bude izabran meðu prvih pet izbora ove godine.

Prednosti

- Advertisement -

Razigravaè sa jednako dobrim pregledom igre, brzinom, ali i šutom. Posebno što ga krasi, jest brzina, te fantastièan prvi korak s kojim stjeèe prednost pred svojim èuvarima, pa je naravno i odlièan jedan na jedan igraè. Vrlo kreativan igraè, sa jakim ulazima u reket. Takoðer, odlièan šut za jednog razigravaèa, èak i iza linije za tri poena. Posebice dobar šut iz driblinga. Ima vrlo veliku radnu naviku, te konstantno radi na poboljšanju, kako svoje fizièke spreme, tako i svoje igre. Tijekom srednjoškolske karijere je doživio ogromno transformaciju u mišiænoj masi. Svakoj utakmici pristupa sa jednakim žarom, a posebice dolazi do izražaja u velikim utakmicama, gdje je uvijek na visokom nivou.

Nedostatci

Pitanje je koliko æe mu njegova napadaèka igra djelovati u NBA ligi, jer sumnjam da æe meðu pravim igraèima uspijevati tako s lakoæom probijati svoje protivnike i nesmetano ulaziti pod obruè. Ipak, za ovako pametnog razigravaèa, tijekom utakmice mu se zna dogoditi da izgubi previše lopti, a posebice kada forsira napadanje reketa. Takoðer, što bi mogao biti problem jest njegov naèin igranja. Naime, u Kentuckyju je imao pune ovlasti, mogao je raditi što je htio. To ga je i dovelo da veliki broj akcija solira, i pitanje je hoæe li u NBA –u imati slobodu kao i na sveuèilištu. Za jednog razigravaèa u NBA-u, neæe smjeti šutirati kao do sada, morati æe nauèiti igrati timsku košarku, jer bi inaèe mogao postati novi Gilbert Arenas.

Statistika:
Brandon je u jedinoj svojoj sveuèilišnoj sezoni postizao u prosjeku 19.3 koševa, uz 4.0 skoka, 4.2 asistencije, 42.3% šuta, te 37.7% šuta za tri poena, ali i 3.2 izgubljene lopte po susretu. Ove godine je vodio svoju momèad do Final Foura sveuèilišnog prvenstva, gdje su vrlo tijesno izgubili od Connecticuta, 56-55. Moramo naglasiti kako je Brandon odigrao vrlo lošu utakmicu, sa postignutih 17 poena, ali sa šutom 6-23

- Advertisement -

Osnovni podaci:
Ime:Brandon Knight
Datum roðenja:12.02.1991.
Pozicija:PG
Sveuèilište:Kentucky

Latest Posts

NE PROPUSTITE