Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Brandon Knight

Ovogodišnji draft ponajprije obiluje vrhunskim razigravaèima, a kao jedan od takvih je i Brandon Knight, koji dolazi sa sveuèilišta Kentucky. Unatoè brojnosti razigravaèa, Brandon slovi za jednoga od ponajboljih, te se oèekuje da bude izabran meðu prvih pet izbora ove godine.

Prednosti

Razigravaè sa jednako dobrim pregledom igre, brzinom, ali i šutom. Posebno što ga krasi, jest brzina, te fantastièan prvi korak s kojim stjeèe prednost pred svojim èuvarima, pa je naravno i odlièan jedan na jedan igraè. Vrlo kreativan igraè, sa jakim ulazima u reket. Takoðer, odlièan šut za jednog razigravaèa, èak i iza linije za tri poena. Posebice dobar šut iz driblinga. Ima vrlo veliku radnu naviku, te konstantno radi na poboljšanju, kako svoje fizièke spreme, tako i svoje igre. Tijekom srednjoškolske karijere je doživio ogromno transformaciju u mišiænoj masi. Svakoj utakmici pristupa sa jednakim žarom, a posebice dolazi do izražaja u velikim utakmicama, gdje je uvijek na visokom nivou.

Nedostatci

Pitanje je koliko æe mu njegova napadaèka igra djelovati u NBA ligi, jer sumnjam da æe meðu pravim igraèima uspijevati tako s lakoæom probijati svoje protivnike i nesmetano ulaziti pod obruè. Ipak, za ovako pametnog razigravaèa, tijekom utakmice mu se zna dogoditi da izgubi previše lopti, a posebice kada forsira napadanje reketa. Takoðer, što bi mogao biti problem jest njegov naèin igranja. Naime, u Kentuckyju je imao pune ovlasti, mogao je raditi što je htio. To ga je i dovelo da veliki broj akcija solira, i pitanje je hoæe li u NBA –u imati slobodu kao i na sveuèilištu. Za jednog razigravaèa u NBA-u, neæe smjeti šutirati kao do sada, morati æe nauèiti igrati timsku košarku, jer bi inaèe mogao postati novi Gilbert Arenas.

Statistika:
Brandon je u jedinoj svojoj sveuèilišnoj sezoni postizao u prosjeku 19.3 koševa, uz 4.0 skoka, 4.2 asistencije, 42.3% šuta, te 37.7% šuta za tri poena, ali i 3.2 izgubljene lopte po susretu. Ove godine je vodio svoju momèad do Final Foura sveuèilišnog prvenstva, gdje su vrlo tijesno izgubili od Connecticuta, 56-55. Moramo naglasiti kako je Brandon odigrao vrlo lošu utakmicu, sa postignutih 17 poena, ali sa šutom 6-23

Osnovni podaci:
Ime:Brandon Knight
Datum roðenja:12.02.1991.
Pozicija:PG
Sveuèilište:Kentucky

Latest Posts

NE PROPUSTITE