Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Derrick Williams

Derrick Williams, vodeæi igraè sveuèilišta Arizona, nakon 2 godine na tom sveuèilištu dolazi u NBA i jedan je od dva glavna kandidata za prvi pick ovogodišnjeg drafta. Usporeðuju ga sa Micheal Beasleyem, može igrati na obje krilne pozicije, a veliki mu je plus što je veliki radnik koji cijelo vrijeme pokušava svoju igru podiæi na još višu razinu.

Prednosti

Može se reæi da je glavna karakteristika ovog košarkaša njegova napadaèka raznovrsnost. Nikada ne znaš što æe napraviti kada ima loptu u rukama, hoæe li to biti pump fake pa otiæi do koša na zakucavanje ili polaganje, hoæe li krenuti u solo akciju, igru leðima, ili se jednostavno diæi na šut. I što je još važnije, u svemu tome je odlièan. Zanimljiv je podatak da je nakon prve sezone u kojoj je imao tricu 4/16 ove sezone opalio njih 74 i pogodio 42 za nevjerojatnih 56% sa linije trice. Kao dobrog radnika koji cijelo vrijeme napreduje ga opisuje i podatak da je poèetkom ove sezone na prognozama drafta stajao tek oko sredine prve runde, da bi dogurao do moguæeg prvog izbora. Što se tièe igre u obrani, nju ponajviše krasi inteligencija, te odlièno postavljanje, a može dobro èuvati i visoka, odnosno niska krila. Posebno dobro èuva igraèe kojima je glavna karakteristika atletiènost.

Slabosti

Glavna, a možda i jedina slabost ovog igraèa je premala visina za krilnog centra, a premala brzina za krilnog košarkaša i to bi ga moglo malo koèiti, no ne previše. Na svojoj prirodnoj poziciji krilnog centra ne bi trebao imati velikih problema sa odreðenim atletiènim centrima, no teško može dobro obraniti igru leðima protiv nekih fizièki jakih igraèa tipa Millsap ili Aldridge. Takoðer bi trebao popraviti svoja slobodna bacanja, jer postotak od oko 70% nikako ne može biti prolazan za jednog igraèa koji bi trebao biti perjanica momèadi te buduæi All-Star.

Statistika:
U protekloj sezoni NCAA natjecanja ostvario je jako lijepe brojke od 19.5 koševa, 8.3 skokova, te 1 asistencije i ukradene lopte po susretu, uz fenomenalnih 59.6 % šuta iz igre.

Osobni karton:
Ime i prezime: Derrick Williams
Datum roðenja: 25.05.1991.
Pozicija: Krilo/Krilni centar
Sveuèilište: Arizona

Latest Posts

NE PROPUSTITE