Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Enes Kanter

Enes Kanter je iznimno prespektivan centar iz Turske, koji isto tako može igrati i na poziciji visokog krila. Ovaj 19-godišnjak, koji prošle sezone nije smio nastupati u službenim utakmicama za svoje sveuèilište Kentucky (u Turskoj su ga plaæali kao igraèa), gotovo je siguran meðu pet izbora ovogodišnjeg drafta.

Prednosti

211 centimetara visoki košarkaš ima i raspon ruku i snagu za igru pod koševima. Uz to je veæ sada veoma tehnièki potkovan igraè koji ubojito kombinira fizièku igru i finese. Voli kontakt igru, ima visoku košarkašku inteligenciju i raznolik ofenzivni repertoar poteza. Može pogoditi i sa veæe udaljenosti od koša, te je odlièan šuter slobodnih bacanja za visokog igraèa. Takoðer je veoma dobar skakaè i u obrani i u napadu. Posjeduje dobru radnu etiku,te volju da napreduje u igri i postane još boljim igraèem.

Slabosti

Kao najveæa “slabost” se navode upitnici vezani za njegovu sklonost ozljedama, jer Kanter ima “povijest” problema s koljenima. Navodi se i blagi nedostatak atletskih sposobnosti (ponajviše slabiji rad nogu) u usporedbi sa nekim igraèima s kojima æe se na sljedeæoj razini morati nositi. Isto tako, problem bi u odreðenoj mjeri mogla predstavljati jednogodišnja pauza što se natjecateljskih utakmica tièe, zbog èega su ga struènjaci posebice imali na oku za vrijeme tzv. “workoutova” prije skorog drafta.

Statistika:
Iz veæ navedenog razloga Kanter prošle sveuèilišne sezone nije igrao u službenim utakmicama za Kentucky, premda je slobodno radio i trenirao s momèadi.

Osobni karton:
Ime i prezime: Enes Kanter
Datum roðenja: 20.5.1992.
Pozicija: Centar/krilni centar
Sveuèilište: Kentucky

Latest Posts

NE PROPUSTITE