Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Irving prvi, Bogdanoviæ u Netsima

Oèekivano, prvim izborom NBA drafta izabran je playmaker Dukea, Kyrie Irving. Buduæa zvijezda Cavaliersa je nakon izbora za tamošnje medije izjavio kako se odlièno osjeæa jer odlazi u Cleveland te je dodao kako je lijep osjeæaj biti izabran prvim izborom.

Èelnici Timberwolvesa su kao drugog igraèa na ovogodišnjem draftu izabrali Derricka Williamsa.“Ovo je rezultat mog rada, nisam bio u medijama, nisu me eksponirali, a potcjenjivanje me samo još više motiviralo. Tako samo došao ovdje gdje jesam“, izjavio je bivši košarkaš Arizone.

Mladi turski košarkaš Enes Kanter æe od sljedeæe sezone braniti boje Utah Jazza. Treæi izbor drafta se zahvalio navijaèima Kentuckya, sveuèilišta na kojem protekle sezone nije mogao nastupiti.

Èelnici Cavaliersa su iznenadili mnoge NBA struènjake izabravši Tristana Thompsona kao èetvrtog igraèa u Prudential centru Nakon što su ‘izgubili’ Enesa Kantera odluèili su u svoju momèad dovesti krilnog centra sa sveuèilišta Texas. Thompson je nakon drafta izjavio kako je sretan zbog izbora, ali i svjestan da mora nastaviti raditi na svom šutu ako želi opravdati izbor Clevelanda.

Jonas Valanciunas je bio izabran kao peti igraè na ovogodišnjem NBA draftu.  “Stranci su pokazali da mogu napraviti odlièan posao u ovoj ligi, nadam se da æu to dokazati i ja,” rekla je nova litavska košarkaša zvijezda izabrana od strane Toronto Raptorsa.

Nakon Jonasa je David Stern pozvao još jednog Europljanina na veliku pozornicu. Partizanov Èeh Jan Vesely izabran je kao šesti pick. “Jako mi se sviða John Wall i drago mi je da æu zaigrati s njim,rekao je novi èlan Wizardsa i na upit što misli o tome da ga zovu europskim Blakeom Griffinom odgovorio: “Zašto ne bi Griffina zvali amerièkim Janom Veselyem.”

Bobcatsi koji su sedmi izbor dobili prije samog poèetka drafta su u svoje redove doveli Bismacka Biyomba koji je rekao kako je to za njega velik dan. Isto tako treba naglasiti kako su kao deveti izbor izabrali najboljeg igraèa ovogodišnje završnice March Madnessa, odnosno prvaka sveuèilišne košarke, Kembu Walkera. Kemba je bio jako zadovoljan izborom jer je naglasio kako je uživao na workoutu u Charlotteu i dodao kako želi dodatno poraditi na svojoj igri.

Brandon Knight je na kraju izabran ‘tek’ na osmom mjestu. Usreæili su se èelnici Pistonsa koji su tako dobili odliènog playmakera. “Spreman sam raditi na tome da vratim Pistonse gdje im je mjesto,” rekao je bivši èlan sveuèilišta Kentucky.

Za još jedno iznenaðenje su se pobrinuli èelnici Kingsa koji su ‘ukrali‘ Utahu Jimmera Fredettea. Najbolji strijelac protekle sveuèilišne sezone je tako na kraju izabran kao deseti igraè na NBA draftu. Bivši košarkaš sveuèilišta BYU je rekao: “Sretan sam što idem u mladu momèad i mislim da æu se dobro uklopiti u njihov stil igre”.

Odlièni bek-šuter Klay Thompson je završio u Golden State Warriorsima, dok je Alec Burks izabran od strane Utaha. Markieff Morris je postao novi èlan Sunsa, usprkos tome što je na svim predviðanjima prije drafta stajao puno lošije od brata Marcusa koji je na kraju bio izabran nekoliko minuta nakon brata.

U prvoj rundi drafta ove je godine birano sedam igraèa izvan Sjeverne Amerike. Rekordna je bila 2003. godina, kada ih je bilo devet.

Crnogorac Nikola Vuèeviæ završio je u Philadelphiji 76ersima (16. izbor), Litavac Donatas Motiejunas u Houston Rocketsima (20.), a Nikola Mirotiæ u Chicago Bullsima (23.).

Bogdanoviæ završio u Netsima !

Dosadašnjeg beka Cibone Bojana Bogdanoviæa (22), od iduæe sezone Fenerbahçea, u Newarku su, na domaæem terenu, Netsi dobili u trostrukoj razmjeni odabira na draftu s Minnesotom i Miamijem. Bogdanoviæa je zapravo odabrao Miami zamijenivši prethodno pozicije (28. za 31.) na draftu s Minnesotom, te ga potom, nakon drafta, proslijedio u Netse.

Jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem draftu odabran je uz nepovoljnu èinjenicu da je tek potpisao ugovor s istanbulskim klubom, i da najmanje jednu sezonu neæe biti dostupan klubu koji ga je odabrao. S obzirom na tu okolnost, gotovo je sigurno da bi, u sluèaju trenutaène dostupnosti, bio izabran u prvom krugu drafta.

Dodajmo i to kako su mnogi navijaèi u Prudential centru negodujuæi pozdravljali svako u kazanje prvog èovjeka NBA lige Davida Sterna koji oèito zbog lockouta ima sve manje obožavatelja.

NBA draft, prvi krug
1. Cleveland Cavaliers – Kyrie Irving
2. Minnesota Timberwolves – Derrick Williams
3. Utah Jazz – Enes Kanter
4. Cleveland Cavaliers – Tristan Thompson
5. Toronto Raptors – Jonas Valanciunas
6. Washington Wizards – Jan Vesely
7. Charlotte Bobcats – Bismack Biyombo
8. Detroit Pistons – Brandon Knight
9. Charlotte Bobcats – Kemba Walker
10. Sacramento Kings – Jimmer Fredette
11. Golden State Warriors – Klay Thompson
12. Utah Jazz – Alec Burks
13. Phoenix Suns – Markieff Morris
14. Houston Rockets – Marcus Morris
15. Indiana Pacers – Kawhi Leonard
.
.
.
31. Miami Heat – Bojan Bogdanoviæ

Svi izbori ovogodišnjeg NBA drafta se mogu pronaæi ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE