Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Kawhi Leonard

Predstavljamo vam i jedno od najzanimljivih krilnih igraèa na ovogodišnjem draftu. Krilo San Diega, Kawhi Leonard bi po svim predviðanjima trebao biti unutar prvih deset izbora na draftu.

Prednosti

Najvažnija odlika mu je borbenost i velika energija koju pokazuje na terenu, a posebice s igrom u obrani. Iako igra na poziciji niskog krila, zahvaljujuæi dugim rukama, energiji i odliènom tajmingu, omoguæuvaju mu da je veæ dvije sezone meðu vodeæim skakaèima na sveuèilištu, i to na obje strane, kako u obrani, tako i u napadu. Velika mu je prednost što nakon obrambenog skoka, zahvaljujuæi brzini i dobroj kontroli lopte, najèešæe sam završava kontranade. Ima odlièan instikt za presijeæi loptu, odlièan rad nogu, što mu omoguæava da protivnike konstantno drži na oku te im onemoguæava lagane šuteve. U napadu ipak treba malo poraditi na nekim komponentama. Meðutim, ono što ima dobro, jest brz prvi korak, što mu stvara prednost. Takoðer smo veæ spominjali skok u napadu, što mu je najveæa odlika, a posebice popularni tip-inn. Ipak i u napadaèkoj igri se vidi konstantan napredak.

Nedostatci

Veæ smo rekli da mu je najveæi problem napadaèka igra, jer nema ubojitost s kojom bi mogao postati vrhunski strijelac. Naroèito, i dalje treba raditi na šutu, koji mu je najslabija karika. Ima izbaèaj s vrlo visoke pozicije, te mu se neèesto dogaða ta promaši èitavu konstrukciju. Unatoè vrlo lošem šutu, èesto se odluèuje za šuteve sa poludistance, umijesto da leðnom tehnikom ostvari prednost nad nižim igraèima. Za svoju poziciju bi trebao imati i pristojan šut iza linije za tri poena, ali nažalost on to nema. Pitanje je i koju æe poziciju moæi igrati u NBA, jer sa ovakvom napadaèkom igrom je preslab za nisko krilo, a prenizak za krilnog centra. Ako bi se dala neka usporedba, Kawhi bi mogao biti slièan Shawnu Marionu.

Statistika

Kawhi Leonard je na sveuèilištu San Diego proveo dvije sezone, te je u te dvije sezone na prosjeku od 14.1 koša, 10.2 skoka, 2.5 asistencija, 1.5 ukradenih lopti. Ukupno je odigrao 70 utakmica, a na njih 40 je ostvario double-double uèinak, što je za sveuèilšnu košarku poprilièno lijepa brojka.

Osnovni podaci:
Ime: Kawhi Leonard
Datum roðenja: 29.6.1991.
Pozicija: Krilo
Sveuèilište:San Diego

Latest Posts

NE PROPUSTITE