Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Klay Thompson

Klay Thompson je jedan od najboljih šutera što ih ovaj draft može ponuditi. Unatoè tome što njegov Washington State nije ušao na završni NCAA turnir protekle sezone, Thompsona veæinom svi vide kao izbor sredine prve runde drafta, s tim da ga se najèešæe spominje u vezi s Golden State Warriorsima koji biraju 11. po redu.

Prednosti

Odlièan šuter sa svih pozicija sa odliènom visinom za tu poziciju na NBA razini (201 cm). Isto tako može igrati i na poziciji niskog krila. Ima odlièan osjeæaj za igru i izvrsno iskorištava svoje jake strane protiv suparnika. Odlièno se kreæe bez lopte, nemumoran i koristi blokove kako bi došao do kvalitetne situacije za šut na koš. Dobro se koristi u igri s obje ruke. Ima odliènu formu šuta, te brz izbaèaj zbog èega mu je i malo prostora od obrambenog igraèa potrebno da bi ugrozio protivnièki koš ubojitim šutevima. Dobar u donošenju odluka i više nego solidan obrambeni igraè (1,6 ukradenih lopti u prosjeku).

Slabosti

Kao najveæa mana mu se navodi nedostatak atletskih sposobnosti, posebno u usporedbi s elitnim šuterima na NBA razini. Zbog toga se veæinom njegova igra svodi igru “ispod obruèa”, premda zna iznenaditi i atraktivnim zakucavanjem ako uhvati obrambenog igraèa “na spavanju”. Nedostaje mu brzina, što mu predstavlja problem u duelima s bržim i kvalitetnijim obrambenim igraèima. Mnogo bolje igra protiv postavljene obrane, no što se snalazi na otvorenom terenu i kontrama. Suspendiran je na jednu utakmicu zbog uživanja marihuane, no to oèito nije previše zabrinulo skaute, koji ga vide kao relativno visok izbor za nekoliko dana.

Statistika:
U 34 utakmice u prošloj sezoni za svoj Washington State, Thompson je bilježio odliène brojke. U 34,7 minuta provedenih na parketu je zabijao 21,6 poena u prosjeku, dodavši tome i 5,2 skokova, 3,7 asistencija i 1,6 ukradenu loptu uz 40% uspješnosti sa linije za tri poena.

Osobni karton:
Ime i prezime: Klay Thompson
Datum roðenja: 8.2.1990.
Pozicija: Bek šuter/nisko krilo
Sveuèilište: Washington State

Latest Posts

NE PROPUSTITE