Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Kyrie Irving

Iako je trenutno u središtu pozornosti veliko finale NBA lige izmeðu Dallas Mavericksa i Miami Heata, polako se moramo okrenuti i ovogodišnjem draftu, koji æe se održati 26. lipnja. Još je veliko pitanje hoæe li se sljedeæa sezona lige zbog lockouta uopæe održati,no izbor igraèa na draftu ne dolazi u pitanje. Tako se i mi polako posveæujemo draftu, te æemo vam pokušati predstaviti što veæi broj profila igraèa, a posebice onih za koje se oèekuju visoki izbori.

Kyrie Irving bi po svim nagaðanjima trebao postati prvi izbor ovogodišnjeg drafta, te postati novi razigravaè Cleveland Calvaliersa. Irving je klasièni razigravaè, sa dobrim pregledom igre, koji bi mogao unijeti novi žar ekipi koja ga izabere, odnosno lako bi mogao postati okosnica svoje ekipe. Ima šansu postati veliki igraè.

Prednosti:

Kyrie ima izvrstan pregled igre, odliènu kontrolu lopte te odliène asistencije, te bi sa tim karakteristikama i svoje suigraèe trebao uèiniti boljima. Iznimno je brz, posebice u voðenju kontranapada. Ne forsira šut ili dribling jer sa iznimno visokom košarkaškom inteligencijom, sposoban je u svakom trenutku pronaæi najbolje rješenje. Solidan šut za jednog razigravaèa, ali se više oslanja na prodore, na kojima ga je izuzetno teško zaustaviti jer su mu obje ruke iznimno kvalitetne, kao i igra jedan na jedan. Po fizièkim karakteristikama bi trebao biti spreman za dvoboje sa “velikim momcima”. Takoðer, nije igraè koji æe se odmarati u obrani, veæ sa punim intenzitetom igra i na toj strani terena.

Nedostatci:

Najveæi problem bi mogla predstavljati njegova ozljeda nožnog palca radi koje je morao propustiti veliki dio sveuèilišne sezone, te se tek vratio na March Madnessu. A i tu je samo dvije utakmice odigrao sa punim intenzitetom i minutažom. Kada tome dodamo kako je ova sezona bila i prva sezona Kyria na sveuèilištu Duke, možemo zakljuèiti kako je veoma mali broj utakmica odigrao na visokom nivou i pitanje je koliko æe mu to nedostajati u prvoj sezoni NBA lige. Isto tako pitanje je da li æe biti spreman za naporan ritam lige. Treba još malo poraditi na šutu, a posebice se prilagoditi liniji za tri poena, koja je u NBA ligi ipak malo udaljenija nego na sveuèilištu.

Statistika:

Kyrie je na sveuèilištu Duke u svojoj prvoj sezoni, zbog veæ spomenute ozljede odigrao samo 11 utakmica. U tih jedanaest utakmica, bio je na prosjeku od 27.5 min, 17.5 koševa, 3.5 skoka, 4.5 asistencija, 1.4 ukradene lopte po susretu.

Osnovne informacije:
Ime: Kyrie Irving
Datum roðenja: 23.03.1992.
Pozicija: PG
Sveuèilište: Duke

Latest Posts

NE PROPUSTITE