Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Može li netko ugroziti Irvinga?

Noæas æemo u jedan sat ujutro po našem vremenu uživo pratiti NBA draft, koji se ovog ljeta neæe održavati u popularnoj njujorškoj dvorani Madison Square Gardenu, veæ u susjednom Prudential Centru u New Jerseyu. Prvi æe birati èelnici Cleveland Cavaliersa, a prema trenutnoj situaciji kao prvog igraèa David Stern bi trebao pozvati Kyriea Irvinga.

Tjednima se veæ razvlaèi prièa o prvom izboru, kao što je i uobièajeno za svaki dolazeæi draft. Ove godine su u igri Kyrie Irving i Derrick Williams, a prema trenutnim analizama struènjaka sa one strane Atlantika dvojbe nema, 26. prvi izbor drafta nakon što je NBA liga uvela draft lutriju æe biti imenovan bivši košarkaš Dukea, Kyrie Irving.

Meðutim puno više prièa i glasnina je na sebe navukao Derrick Williams, naime kao drugi biraju èelnici Minnesote koji na njegovoj poziciji veæ imaju Michaela Beasleya, ali i Kevina Lovea. No, kao što smo pisali još poèetkom mjeseca generalni menadžer Wolvesa intenzivno gleda i traži moguæu zamjenu za drugi izbor drafta. Kao što smo veæ izvještavali u igri su Marcin Gortat i Robin Lopez, a od nedavno je prikljuèen u tu prièu i Pau Gasol. Spomenula se moguæa zamjena sa Kevinom Loveom i drugim izborom drafta za ponajboljim igraèem Europe.

Kao treæi biraju èelnici Utaha Jazza što u prijevodu znaèi da bi Enes Kanter, po mnogima i najbolji igraè ovogodišnjeg NBA drafta, mogao pasti izvan prva tri izbora. Naime Utahu je nužno potrebno osvježenje na poziciji organizatora igre, a ovogodišnji draft je upravo prepoznatljiv po novoj generaciji playmakera. Uz spomenutog Irvinga tu su i Kemba Walker, Brandon Knight i Jimmer Freddette.

Cleveland Cavaliersi imaju još jedan izbor u prvoj rundi, i to èetvrti. Èitavši odreðene analize boljih poznavatelja NBA košarke moguæ je i gore spomenuti rasplet da Cavaliersi uz Irvinga uspiju pokupiti i Enesa Kantera, meðutim i dalje treba spomenuti kako se tu pojavljuju prvi Europljanin Jonas  Valanciunas i krilni centar Texasa, Tristan Thompson.

Prvu petorku zakljuèuju èelnici Raptorsa koji bi se svakako usreèili sa po kojim dobrim organizatorom igre, a kao potencijalna pojaèanja spominju se i Kawhi Leonard i Bismack Biyombo.

Bogdanoviæ zanimljiv Blazersima?

Od poznatih košarkaša sa Starog kontinenta tu æe biti  Jan Vesely, koji kotira negdje u gornjoj polovici prve runde. Na draftu æe biti zanimljiv i crnogorski košarkaš Real Madrida Nikola Mirotiæ i èlan ljubljanske Union Olimpije, veoma talentirani mladi David Bertans.

Što se tièe Hrvata sa nestrpljenjem æemo èekati da li æe biti imenovan Bojan Bogdanoviæ. Ponajbolji mladi košarkaš i drugi strijelac ovogodišnje regularne sezone Eurolige je navodno na meti Blazersa. No, isto tako treba naglasiti kako Bogdanoviæ nema namjere odletjeti preko bare ukoliko bude imenovan meðu šezdestoricom igraèa. Spomenimo kako je nekidan pojaèao Hrvatsku bazu u Turskoj, potpisavši za Fenerbahce.

Za kraj dodajmo kako imamo  na draftu još jednog aduta, to je bivši najbolji košarkaš svijeta do 19 godina, Mario Delaš, meðutim realno gledajuæi bez posebnih veæih moguænosti za izbor na draftu. Leon Radoševiæ i Tomislav Zubèiæ su svoje prijave pravovremeno povukli.

Uoèi svakog drafta imamo priliku èitati takozvane ‘mock drafte‘ odnosno predviðanja amerièkih web-stranica i njihovih struènjaka. Donosimo vam predviðanja struènjaka ESPN-a, Chada Forda.

1.Kyrie Irving
2.Derrick Williams
3.Brandon Knight
4.Enes Kanter
5.Jan Vesely
6.Kawhi Leonard
7.Kemba Walker
8.Bismack Biyombo
9.Marcus Morris
10.Klay Thompson
11.Alec Burks
12.Chris Singleton
13.Tristan Thompson
14.Jonas Valanciunas

NBA draft, prvi krug
1. Cleveland Cavaliers
2. Minnesota Timberwolves
3. Utah Jazz
4. Cleveland Cavaliers
5. Toronto Raptors
6. Washington Wizards
7. Sacramento Kings
8. Detroit Pistons
9. Charlotte Bobcats
10. Milwaukee Bucks
11. Golden State Warriors
12. Utah Jazz
13. Phoenix Suns
14. Houston Rockets
15. Indiana Pacers
16. Philadelphia 76ers
17. NY Knicks
18. Washington Wizards
19. Charlotte Bobcats
20. Minnesota Timberwolves
21. Portland Trail Blazers
22. Denver Nuggets
23. Houston Rockets
24. Oklahoma City Thunder
25. Boston Celtics
26. Dallas Mavericks
27. New Jersey Nets
28. Chicago Bulls
29. San Antonio Spurs
30. Chicago Bulls

Latest Posts

NE PROPUSTITE