Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Tristan Thompson

Tristan Thompson je još jedan krilni centar, kojima predstojeæi draft definitivno ne oskudijeva. Nakon što to je na nekim workoutima pred draftom zaintrigirao pojedine momèadi, najèešæe mu se predviða izbor izmeðu 10. i 15. mjesta prve runde.

Prednosti

Premda ima tek prosjeènu visinu za krilnog centra (206cm), nadoknaðuje to nadprosjeènim rasponom ruku, što æe mu olakšati borbu pod koševima i sa nešto višim igraèima. Energièan je i motiviran igraè solidnih atletskih sposobnosti. Lakoæom pretrèava teren, te se zna izboriti za dobru poziciju pod košem i u napadu i u obrani. Veoma je dobar skakaè, posebno u ofenzivnom dijelu. Takoðer posjeduje za svoju poziciju brz prvi korak i solidan arsenal poteza kojima može ugroziti protivnièki obruè. U obrani se posebno istièe po broju blokada, koje su mu jedna od jaèih strana igre.

Slabosti

U svojoj jedinoj sveuèilišnoj sezoni više je stilom igre podsjeæao na centra nego na visoko krilo. Ipak, za centarsku poziciju na NBA razini mu unatoè velikom rasponu ruku nedostaje visina i snaga. Dok se pod samim košem dobro snalazi, šut sa veæe udaljenosti od koša je dio igre koji æe kao “èetvorka” na sljedeæoj razini morati bitno poboljšati. Sa linije slobodnih bacanja je posljednje sezone zabijao nedopustivo loših 49% pokušaja. Veoma je nekonstantan igraè èiji je uèinak prilièno varirao od utakmice do utakmice, s tim da nije posebno briljirao protiv najjaèih suparnika.

Statistika:
Za sveuèilište Texas je u svojoj prvoj i jedinoj sveuèilišnoj sezoni bilježio 13,1 poen, 7,8 skokova i 2,4 blokade u prosjeèno 31 minutu na parketu. Valja naglasiti i dobar postotak ubaèaja iz igre od 55%, kao i veæ spomenutu (ne)uspješnost s linije slobodnih bacanja.

Osobni karton:
Ime i prezime: Tristan Thompson
Datum roðenja: 13.3.1991.
Pozicija: Krilni centar
Sveuèilište: Texas

Latest Posts

NE PROPUSTITE