Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Chris Singleton

Chris Singleton je jedan od iskusnijih na ovome draftu, buduæi da je na sveuèilištu Florida State proveo tri sezone, a slovi kao jedan od ponajboljih obrambenih igraèa na ovogodišnjem izboru. Po svim prognozama bi trebao biti izabran izmeðu 15.-20. mjesta.

Prednosti

Igraè koji svojim fizièkim predispozicijama zadovoljava sve karakteristike za igru na višem nivou. Njegova velièina, snaga i odlièni instinkti su mu naroèito izraženi u obrambenoj igri, te je vrlo teško protiv njega iskreirati lagani šut ili prodor. Takoðer je u moguænosti èuvati igraèe na nekoliko razlièitih pozicija. Ubojiti instinkti i moguænosti presijecanja lopte, te blokiranje lopti upotpunjuju ga kao jednog od rijetkih odliènih obrambenih igraèa na sveuèilištu. Isto tako je i solidan skakaè, posebice u napadu. Vrlo dobar je u kontranapadu, gdje je sposoban sa jakim ulazima i zakucavanjima završavati brze napade. Niti šut mu nije loš, a posebice ga krasi takozvani catch and shoot, gdje brzim izlazima iz blokova može se dignuti na šut. Ima i šut kojem se neæe biti teško prilagoditi NBA trici. Igraè koji je sposoban utjecati na igru bez da ima loptu u rukama ili da se zovu akcije za njega.

Slabosti

Nije klasièno krilo, jer ima vrlo lošu kontrolu loptu, te vrlo teško sam kreira šut. Nije roðeni strijelac, nedostaje mu prava ubojitost kojom bi mogao biti bolji napadaèki igraè. Takoðer, vrlo rijetko koristi leðnu tehniku ili opæenito prodore prema košu, a u tim bi situacijama možda mogao stvoriti prednost zahvaljujuæi svojoj snazi. Iako je dosta popravio šut sa slobodnih bacanja dok je na fakultetu, ipak postotak od 66% nije niti približno dobar za jedno krilo.

Statistika:
Chris je na sveuèilištu Florida State proveo tri godine. Najbolje brojke je imao prošle sezone kada je bio na prosjeku od 13.2 koša (11.3 karijera), 7.2 skoka (6.3 karijera), 1.2 asistencija (1.3 karijera), 2.0 ukradene lopte (1.5 karijera), 1.5 blokade (1.4 karijera) uz 44% šuta.

Osnovni podaci:
Ime: Chris Singleton
Datum roðenja: 21.11.1989
Pozicija: Krilo
Sveuèilište: Florida State

Latest Posts

NE PROPUSTITE