Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft 2011: Kemba Walker

Nakon 3 godine na sveuèilištu Connecticut, te nakon što im je ove godine kao MVP March Madnessa osvojio NCAA naslov, playmaker Kemba Walker dolazi u NBA. Connecticut tako u NBA ponovno daje jednog ultraperspektivnog košarkaša, nakon što su sa istog sveuèilišta došli i Rip Hamilton, Ray Allen, Caron Butler, Rudy Gay, Charlie Villanueva, Ben Gordon…Sve top 10 pickovi, a ništa se manje ne oèekuje niti od ovog momka, kao ni nagodinu od Jeremy Lamba.

Prednosti

Usporeðuju ga sa Timom Hardawayem, no ja bih prije rekao T.J. Ford sa kvalitetnijom tehnikom, te obranom, a po tome se odmah može zakljuèiti da mu je glavna karakteristika brzina, te nevjerojatna promjena smjera kojom izbacuje svog èuvara iz ravnoteže, te gotovo nevjerojatan korak unazad sa brzim izbaèajem, kojeg je jednostavno nemoguæe blokirati. Takoðer ima i odlièan osjeæaj za odbijanje lopte, te je za svoju visinu i odlièan rebounder. Odlièno istrèava kontru, ima osjeæaj za presjeæi dodavanje i ukrasti loptu, te je prije svega pravi voða, što bi za par godina mogao postati i u NBA momèadi koja ga odabere. Roðeni je pobjednik i ne priznaje poraz, te takoðer ima hrabrosti povuæi kljuène poteze u clutch situacija, i to sa veoma dobrom uspješnosti. Šut je dobar, može biti bolji, i tu æe biti potrebno samo rada da doðe i to na razinu jednog startnog razigravaèa, jer je to mjesto na koje Kemba u NBA ligi i namjerava zasjesti.

Slabosti

Prije svega visina. 185cm mu ne pomaže puno niti u obrani niti u napadu, te vrlo èesto zbog nje netko uspije otpucati preko njega, ili ga blokirati. Takoðer dosta èesto uzima neke nerezonske šuteve, ili ulazi u driblinge koji završavaju sa turnoverom, kao i pokušaji nekih teških dodavanje tj. nerijetko teži atraktivnosti. Jedno mu je vrijeme asistencija/izgubljena lopta odnos bio 1/1, no sada ga je sveo na podnošljivih 2/1. No sve to, osim visine, su stvari koje vrlo lako može popraviti, jer se one nalaze u glavi. Dakle, rijeè je o igraèu koji ima i dosta mana, ali sreæom, sve se daju vrlo lako srediti.

Statistika:
Protekle sezone za Connecticut bilježio je 23.5 koševa, 5.4 skokova, 4.5 asistencija, te 2 ukradene lopte, uz 2.3 izgubljene lopte po utakmicu, igravši 37.6 minuta u prosjeku.

Osnovni podaci:
Ime: Kemba Walker
Datum roðenja: 5.8.1990
Pozicija: Playmaker
Sveuèilište:Connecticut

Latest Posts

NE PROPUSTITE