Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft lutrija: Wolvesi biraju prvi, Lakersima drugi izbor

Ukoliko ne bude većih promjena i razmjena igrača i pickova Minnesota Timberwolvesi birati će prvi na NBA draftu 2015. godine. Odlučile su tako sinoć kuglice u takozvanom Draft lotteryju (draft lutriji). Ukoliko budu birali prvi, Wolvesi će tako u svojim redovima imati tri prva picka iz zadnje tri godine. Podsjećamo, u tradeu Kevina Lovea u Cleveland od franšize iz Ohioa su dobili Anthonyja Bennetta (prvi pick 2013.) i Andrewa Wigginsa (2014.). Wolvesi su prije nego što se pristupilo izvlačenju kuglica imali najviše šanse (25%) da osvoje prvi izbor zato jer su bili posljednji u ligi tijekom regularne sezone s omjerom 16-66. Iako su imali najviše šanse Wolvesi su imali i dosta sreće jer ti postoci u zadnjih 10 godina nisu puno značili. Posljednji put je ekipa s najgorim omjerom u ligi osvojila prvi pick tek 2004. godine.

„Jako je bitno da smo osvojili prvi pick. Imamo mladu momčad, a dodatak još jednog vrhunskog mladog igrača na roster može biti od velike pomoći“, rekao je vlasnik Wolvesa Glen Taylor. Još uvijek nije poznato, i neće biti sve do konačnog odabira, tko je prva želja Wolvesa i njihovog trenera i GM-a Flipa Saundersa. Navodno su u optjecaju dva centarska imena: Karl Anthony Towns s Kentuckyja i Jahlil Okafor s Dukea, a prema prvim insiderskim informacijama Saunders, trener starog kova, je naklonjeniji klasičnom centru i low post prijetnji Okaforu.

Drugi izbor na draftu imati će Los Angeles Lakersi, koji su također zagrizli za Townsa i Okafora i odabrati će vjerojatno onoga koga ne uzme Minnesota. Nakon njih trebali bi birati Philaedelphia 76ersi koji su pikirali mladog beka s Ohio Statea D`Angela Russella. Četvrti po redu biraju Knicksi, a što nam sprema Phil Jackson teško je reći, navodno razmatra opciju trejdanja picka za već gotove igrače čime bi pokušao ubrzati proces rebuildinga. Peti pick osvojio je Orlando koji će imati priliku birati između Justisea Winslowa s Dukea, ili navodno Europljana, Letonca Kristapsa Porzingisa i našeg Marija Hezonje.

Evo konačnog poretka draft lutrije:

1. Minnesota Timberwolves

2. LA Lakers

3. Philadelphia 76ers

4. New York Knicks

5. Orlando Magic

6. Sacramento Kings

7. Denver Nuggets

8. Detroit Pistons

9. Charlotte Hornets

10. Miami Heat

11. Indiana Pacers

12. Utah Jazz

13. Phoenix Suns

14. Oklahoma City Thunder

Ostale ekipe prve runde:

15. Atlanta Hawks (pravo na pick imaju od Brooklyna)

16. Boston Celtics

17. Milwaukee Bucks

18.Houston Rockets (pick od Pelicansa)

19. Washington Wizards

20. Toronto Raptors

21. Dallas Mavericks

22. Chicago Bulls

23. Portland Trail Blazers

24. Cleveland Cavaliers

25. Memphis Grizzlies

26. San Antonio Spurs

27. LA Lakers (prava od Rocketsa)

28. Boston Celtics (pick od Clippersa)

29. Brooklyn Nets (pick Hawksa)

30. Golden State Warriors

Latest Posts

NE PROPUSTITE