Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draftiran davne 1985. godine ali i dalje aktivan

U švicarskoj prvoligaškoj košarkaškoj momèadi Villars Basket i dalje aktivno igra 48-godišnji amerièki košarkaš Herb Johnson.

Rijeè je o košarkašu koji je na NBA draftu od Cleveland Cavaliersa biran još davne 1985. godine, istog ljeta kada su svoje nove NBA klubove saznali legendarni igraèi poput Patricka Ewinga, Waymana Tisdalea, Detlefa Schremfa, Charlesa Oakleyja, Karla Malonea i A.C. Greena. Štoviše, Johnson je dva mjeseca stariji od davno neaktivnih Michaela Jordana i Charlesa Barkleyja, draftanih ranije.

“Zahvalan sam životu na svakom danu u kojem mogu potrèati pa stoga onda to i èinim. Ja sam vojnik košarke i bit æe mi drago kad se o meni bude govorilo kao o èovjeku koji je seniorsku košarku igrao 30 godina” rekao je Johnson, koji za švicarski klub igra na poziciji centra.

Johnson je poèetkom osamdesetih igrao za sjajnu generaciju košarkaša sveuèilišne momèadi Tulse, ali nikad nije zaigrao u NBA ligi.

Ostvario je košarkašku karijeru u Europi nastupajuæi za klubove iz Francuske, Turske i Italije, a igrao je i u Japanu.

Svoju švicarsku momèad predvodi i dalje po minutaži na parketu (33.9 minuta), te je statistièki skoro pa na razini double-double uèinka (10.3 koša, 9.4 skoka po utakmici).

Johnson trenutaèno živi u Neuchatelu sa svojom švicarskom suprugom i kæerkicom. Roðenjem je Teksašanin iz Austina, te izmeðu sezona s obitelji boravi u Austinu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE